Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

UPDATE VIDEO A doua zi de greva foamei în faţa Prefecturii Vâlcea. Două persoane au fost transportate la spital

0
20 May 2014 13:54:50
Autor: Irina Rîpan
Protestatarii sunt în greva foamei de mai bine de 24 de ore. Foto Adevărul
Protestatarii sunt în greva foamei de mai bine de 24 de ore. Foto Adevărul

10 dintre foştii angajaţi ai combinatului chimic Oltchim au intrat astăzi în cea de-a doua zi de greva foamei. Aceştia spun că vor protesta până când îşi vor primi salariile compensatorii.

 
UPDATE
În jurul orei 16.00, două femei aflate în greva foamei au fost transportate la Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea după ce li s-a făcut rău în faţa Prefecturii. Acestea nu au mai mâncat nimic de ieri dimineaţă.
 
Protestatarii şi-au petrecut noaptea pe spaţiul verde din faţa Prefecturii Vâlcea, pe nişte cartoane. Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă le monitorizează starea de sănătate o dată de la 12 ore, până în prezent niciunul dintre grevişti nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
 
„Am lucrat 32 de ani în combinat, o viaţă de om. Am lucrat cu substanţe toxice, am prins inclusiv perioada când în combinat se făceau pesticide. Sunt în greva foamei pentru drepturile mele, am datorii la bănci, iar în curând n-o să mai primesc nici şomaj, de aia mă zbat acum. Nu ştie nimeni ce probleme am avut eu, cum am reuşit să-mi cresc copiii de una singură, să-i ţin în facultate. Voi sta aici până când îmi voi primi drepturile”, spune Norica Subţirelu, una dintre persoanele aflate în greva foamei. 
 
Prefectul de Vâlcea nu a făcut niciun comentariu până în prezent legat de această situaţie. Protestatarilor li s-a comunicat, săptămâna trecută, că-şi vor primi drepturile doar după privatizarea combinatului. 
 
Persoanele care au intrat în greva foamei au lucrat zeci de ani în combinat, până în iunie 2013, când au fost concediaţi. În momentul disponibilizării, vâlcenilor li s-au promis până la 18 salarii compensatorii, în funcţia de vechimea în muncă. În total, cei peste 900 de disponibilizaţi de la Oltchim ar trebui să primească de la societate sau de la stat 7 milioane de euro. 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările