Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Administraţie publică, închisă din cauza unui focar de COVID. Primarul îi consideră vinovaţi pe medic şi poliţişti

0
16 Mar 2021 19:33:07
Autor: Daciana Mitrache
Ion Sandu - primarul localităţii Perişani - Vâlcea Foto Facebook Arhiva personală
Ion Sandu - primarul localităţii Perişani - Vâlcea Foto Facebook Arhiva personală

Situaţia s-a înregistrat în judeţul Vâlcea. Mai bine de jumătate dintre angajaţii Primăriei Perişani au fost diagnosticaţi cu SARS - CoV-2, printre aceştia fiind inclusiv primarul.

Activitatea Primăriei Perişani va fi suspendată în perioada 16 - 29 martie, după cum a anunţat chiar prim-gospodarul localităţii, Ion Sandu 
 
„Chiar dacă nu-mi este uşor să fac acest anunţ, nu am de ales altă variantă”, a precizat primarul menţionând că se sistează definitiv activitatea din primărie deoarece mai mult de jumătate din aparatul de lucru al acestei instituţii a fost diagnosticat cu virusul SARS - CoV-2. 
 
În ciuda situaţiei, s-au găsit câteva soluţii, pentru ca localnicii care au nevoie de serviciile administraţiei publice locale să aibă cât mai puţin de suferit, în această perioadă, iar o parte din activitate să continue sub alte forme. 
 
Spre exemplu, sătenii vor putea intra în continuare în posesia adeverinţelor pentru subvenţiile de la APIA. „Acţiunea de eliberare nu va avea de suferit, căci nu se mai ţine cont de programările APIA pentru că documentele se transmit online şi termenul limită de depunere este până la data de 15 mai”, a mai anunţat primarul.
 
Acesta i-a liniştit şi pe contribuabilii interesaţi să-şi plătească impozitele cu bonificaţia de 10%, precizând că termenul final a fost devansat cu o lună, până la 30 aprilie. Decizia de prelungire a fost luată printr-o hotărâre de Consiliu Local. 
 

„Localnicii iresponsabili continuă să umble prin comunitate fără mască”

 
„Fac apel către toate persoanele care simt că au gripă, să nu ignore aceste forme de boală, să sune la numărul de telefon 112, să cheme personalul medical la domiciliu, pentru testarea bolii. Infectarea salariaţilor din primărie este cauzată şi de contactul direct cu persoane care nu s-au testat (asimptomatice sau cu simptome medii şi uşoare - n.r.) Chiar dacă am dispus de material dezinfectant şi s-a purtat masca de protecţie, nu s-au tratat responsabil şi continuă să umble prin comunitate chiar şi fără să poarte o mască”, este de părere primarul.
 
Acesta consideră că o mare parte din vină pentru ce s-a întâmplat o poartă şi Poliţia din localitate, că nu a fost destul de vigilentă cu cei care nu au respectat regulile privind limitarea răspândirii noului coronavirus.
 

Poliţiştii şi medicul comunităţii, „inexistenţi”, acuză prim-gospodarul

 
„Poate nu este numai vina lor. Aici trebuie să amintesc că poliţiştii nu au nicio treabă  cu urmărirea respectării normelor de de sănătate stabilite prin legi speciale. De fapt, prin comună îşi face apariţia doar un singur agent de poliţie. Eu nu l-am mai întâlnit pe agentul şef - şeful Postului de Poliţie Perişani  - de la alegerile parlamentare. Probabil, lucrează numai noaptea, n-ar fi de mirare. Se pot câştiga şi aşa salarii mari. Medicul de familie este aproape inexistent. Poate, vârsta şi boala de care suferă îl fac să fie aşa. Dar aici este vorba despre o altă poveste care se va rezolva cumva în viitorul apropiat. Ne confruntăm cu o mare problemă, cert este că din aceste neimplicări avem de suferit noi, comunitatea”, a mai spus primarul îndemnându-i pe cetăţeni să-l sune sau să-l contacteze pe Facebook, pentru orice nelămurire.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Ce măsuri a luat Poliţia împotriva şoferului surprins într-o manevră criminală în Mărginimea Sibiului VIDEO
 
Şicanare în trafic, finalizată cu bătaie, la nici 100 de metri depărtare de sediul Poliţiei Vâlcea VIDEO

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările