Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Campania "Motocicliştii exista în trafic", lansată şi în Vâlcea. Dependenţii de adrenalină pe două roţi şi-au turat motoarele în faţa poliţiştilor de la Rutieră

0
12 Mar 2015 18:44:56
Autor: Irina Rîpan
Campania "Motocicliştii exista in trafic" se incheie in octombrie. Foto IPJ Valcea
Campania "Motocicliştii exista in trafic" se incheie in octombrie. Foto IPJ Valcea

Motocicliştii din Vâlcea şi-au turat astăzi motoarele în cartierul Ostroveni, în faţa poliţiştilor şi a zeci de şoferi şi pietoni.  Nu a fost vorba despre o întrecere pe străzile din Râmnicu Vâlcea, ci despre o acţiune preventivă desfăşurată în colaborare cu Serviciul Poliţiei Rutiere.

Acţiunea de astăzi a fost prima dintr-o serie de activităţi programate în cadrul campaniei „Motocicliştii există în trafic”, care are drept scop prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi motociclişti, dar şi creşterea gradului de responsabilitate în rândul persoanelor care se deplasează cu ajutorul motocicletelor. 
 
Campanie iniţiată de Poliţia Română, în parteneriat cu Asociaţia Free Rider, a debutat la Râmnicu Vâlcea cu o conferinţă de presă la care au luat parte şi mai mulţi împătimiţi ai motoarelor. Cu această ocazie, dependenţii de adrenalină pe două roţi au ţinut să le împărtăşească si ziariştilor din experienţele trăite până acum pe şosea.
 
 
“De câte ori am căzut cu motocicleta din cauza unui participant la trafic cu patru roţi, n-am declarat. De fiecare dată când am fost băgat în şanţ am avut de reparat o motocicletă de 2000 de euro. Acum sunt Iron Man, am metale pe care nu le mai pot da jos, iar piciorului pe care mi l-am rupt în accident îi spun “3 luni cu suspendare”. Tinerii care merg cu motocicletele sunt expuşi la moarte, nu la accidente. Şi un pumn dat uşor în barbă te decuplează de la viaţă. Dacă porţi cască, scapi. Dacă n-ai cască nu scapi nici dacă mergi cu 5 kilometri pe oră”, a spus Bogdan. 
 
FOTO Adevarul
 
În 2014, motocicliştii au fost implicaţi în 4 % din accidentele grave produse pe raza judeţului Vâlcea. 
 
“Din cele 473 de accidente înregistrate pe raza judeţului, în 2014, conducătorii moto au fost implicaţi în 20 de evenimente rutiere, în urma cărora a rezultat moartea unui om şi rănirea gravă a altor şase persoane”, precizează subcomisarul Florin Ioniţă, şeful SPR Vâlcea.  
 
Foto Adevarul
 
Pe perioada a opt luni, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea vor desfăşura acţiuni în trafic pentru a le atrage atenţia şoferilor că pe stradă circulă şi motociclişti. 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările