Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Căruţaşul înecat într-o groapă de pe malul Oltului a fost scos la mal de către scafandrii pompieri

1
8 Sep 2012 09:20:39
Autor: adevarul
Pompierii au scos la mal căruţaşul care s-a înecat cu cal şi căruţă într-o groapă de pe malulul Oltului
Pompierii au scos la mal căruţaşul care s-a înecat cu cal şi căruţă într-o groapă de pe malulul Oltului

Căutările pompierilor au durat mai bine de o oră. După cal şi căruţa a fost găsit şi căruţaşul. În momentul incidentului, un localnic a încercat să-l salveze pe vizitiu, dar aproape de mal nu a mai putut să-l care.

Viorel Şoimanu, bărbatul de 56 de ani din localitatea Câinen-Vâlcea, tată a patru copii, care s-a înecat vineri, 7 septembrie, cu calul şi căruţa într-o groapă de pe malul Oltului, în localitatea de domiciliu, a fost scos la mal. Acţiunea de căutare şi recuperare a celui înecat a revenit pompierilor militari, ei fiind ajutaţi şi de o echipă de scafandrii tot de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea. Mai întâi au fost găsite pe fundul lacului, adânc de 10 metri, căruţa şi calul, acestea fiind trase la mal cu frânghiile. După o oră de căutări, cu ajutorul ancorelor, a fost scos la suprafaţă şi căruţaşului. Pe malul apei s-au adunat zeci de localnici care au asistat la operaţiunile pompierilor. „Am venit cu căruţele să luăm nisip pentru construcţie. Nu era pentru prima oară când veneam, fusesem şi cu o seară în urmă. Nu ne-am dat seama că apa este mare. Eu am apucat de am trecut şi l-am auzit pe Viorel strigând că se îneacă. Calul lui intrase deja în apă cu căruţă cu tot. M-am dus la Viorel, l-am luat şi l-am cărat cu intenţia să-l scot la mal, dar când am ajuns în dreptul acelei pante abrupte, nu am mai putut să-l trag la mal şi s-a înecat", a spus Nicolae Petelează, celălat căruţaş care-l însoţea pe Viorel Şoimanu. Drumul din vecinătatea groapii fusese inundat după ce la barajul din amonte, de la Robeşti, se deschiseseră ecluzele.Click pe poze pentru GALERIE FOTO de la operaţiunile de scoatere la suprafaţă a căruţaşului, calului şi căruţei

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Maria Kreatza
1.12.2012, 15:05:10

Nu este adevarat! Localnici au facut toata treaba! sunteti niste mincinosca sa scrieti i! sa va fie rusine! Eu sunt fata decedatului, nu aveti un pic de respect ca sa scrieti macar o stire adevarata!

Modifică Setările