Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Centru drive-through pentru vaccinare direct din maşină şi la Vâlcea, în parcarea unui mall, de sâmbătă, 8 mai

0
5 May 2021 18:34:38
Autor: Daciana Mitrache
Centru drive - thru - vaccinare direct în maşină Foto Inquam Photos - Cristi Vescan
Centru drive - thru - vaccinare direct în maşină Foto Inquam Photos - Cristi Vescan

Începând cu data de 8 mai şi Vâlcea va beneficia de un centru de vaccinare de tip drive - through, unde doritorii se vor putea imuniza împotriva COVID - 19 direct din maşină.

Potrivit autorităţilor vâlcene, centrul va fi deschis în parcarea mall-ului „nou” din Râmnicu Vâlcea, în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 10:00 şi 18:00. Imunizarea se va face cu serul Pfizer BioNTech. 
 
„Paşii care trebuie parcurşi în cadrul centrului drive-through sunt următorii: prima oprire va fi punctul de triaj, unde, după măsurarea temperaturii, trebuie să prezentaţi actul de identitate şi veţi primi un chestionar de triaj care trebuie completat (acest chestionar poate fi completat şi înainte de a ajunge la centru, putând fi descărcat de pe site-ul: https://vl.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/alte-activitati/). Ulterior, după ce medicul de la punctul de triaj va verifica chestionarul şi va valida criteriile medicale pentru vaccinare, veţi fi direcţionaţi către zona de vaccinare. Vaccinarea se va realiza direct în maşină, iar datele dumneavoastră vor fi introduse în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare. După administrarea vaccinului, veţi fi ghidaţi în zona de supraveghere post-vaccinare, asigurată de personal medical, unde veţi sta 15 minute, timp în care se va emite adeverinţa de vaccinare pe care va fi menţionată şi data la care se va efectua rapelul”, explică reprezentanţii Prefecturii Vâlcea.
 
Diferenţa dintre imunizarea la centrele de vaccinare standard şi la acest tip de centru o constituie faptul că în acest caz nu mai este nevoie de programare pe platforma de vaccinare anti - COVID şi nici nu e nevoie să coborâţi din maşină. Pe toată durata procedurii veţi fi ghidaţi de personalul specializat.
 
„Tot ceea ce trebuie să facă este să se prezinte la sfârşit de săptămână în parcarea Shopping City Râmnicu Vâlcea. La acest centru se poate prezenta orice cetăţean român de peste 16 ani, chiar şi românii din Diaspora care vor să se vaccineze în perioada în care stau în România”, au mai transmis autorităţile.
 
Aceeaşi sursă a precizat că, ulterior, rapelul poate fi făcut atât în centrele de vaccinare fixe existente în ţară, cât şi în aceste tipuri de centre drive-through, care vor funcţiona cât va fi nevoie. Nu sunteţi, aşadar, condiţionaţi de localitatea de domiciliu şi nici de programarea prealabilă.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Dialog halucinant între directorul unui spital şi o angajată: „Marş, jigodia dracu'! Te joc în picioare şi pe fie-ta o dau la albanezi!“ VIDEO
 
Situaţie „fluidă” a listelor cu medicii de familie implicaţi în campania de vaccinare a populaţiei
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările