Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Consiliul Local cadoriseşte Biserica cu aproape 80.000 de lei. Factura la căldură a Arhiepiscopiei, plătită de Primăria Râmnicu Vâlcea

1
1 Mar 2015 14:20:01
Autor: Irina Rîpan
In 2014, CL a alocat bisericilor din oras 200 000 de lei.
In 2014, CL a alocat bisericilor din oras 200 000 de lei.

Primăria Râmnicu Vâlcea cadoriseşte Biserica în ciuda faptului că arhiepiscopul Varsanufie Gogescu se pregăteşte să revendice în instanţă clădirea în care învaţă elevii Colegiului Naţional “Mircea cel Bătrân”.


În hotărârea aprobată de Consiliul Local, în şedinţa ordinară din luna februarie, se arată că Arhiepiscopia Râmnicului solicită bani pentru acoperirea cheltuielilor cu utilităţile înregistrate în sezonul rece 2014-2015, la sediul din Strada Episcopiei. In baza acestei solicitari, consilierii municipali au alocat Arhiepiscopiei Ramnicului, din bugetul local, de la Capitolul “Cultură, recreere şi religie”, suma de 78 405 lei. 

Punctul de pe ordinea de zi a fost intens dezbătut, unii dintre aleşi comentând ironic că suma alocată Bisericii e mult prea mică. Cu toate acestea, numai doi consilieri locali au cutezat să-i mânieze pe clerici şi să se declare împotriva proiectului de hotărâre. 

“Pentru bugetul primăriei e o sumă importantă, dar pentru Arhiepiscopia Râmnicului e o sumă insignifiantă. Mă gândesc să nu se supere. Eu ştiu că foarte mulţi gândiţi ca şi mine, însă nu vă lasă doctrina partidului să spuneţi, pentru că toţi gândiţi că vă ajută Dumnezeu la alegeri. Cu aceşti bani se putea susţine un act de cultură, care ar fi lăsat ceva în urmă, că nu stă Arhiepiscopia în banii ăştia, sunt sigur de asta”, a spus consilierul independent Dumitru Ţârdea

Biserica vrea sediul liceului „Mircea cel Bătrân”

Arhiepiscopia Râmnicului primeşte bani din bugetul local în ciuda faptului că se pregăteşte să revendice, în instanţă, sediul Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”, una din cele mai importante unităţi de învăţământ din judeţul Vâlcea.  

„În Consiliul Local am aprobat bani pentru construirea de biserici, pentru editarea de cărţi, dar n-am primit nimic la schimb. Să-şi plătească cheltuielile pentru că au fonduri proprii şi nu au dat niciun semn de bunăvoinţă ba, mai mult, acum revendică şi clădirea liceului Mircea cel Bătrân”, susţine consilierul Iulian Voicu, singurul ales care a votat împotriva proiectului de hotărâre. 

Colegiul Mircea cel Bătrân are în prezent peste 1 300 de elevi şi funcţionează în clădirea de pe fosta stradă Argeş din 1954.  Potrivit inspectorului general şcolar Ion Gherghinaru, reprezentanţii Bisericii au apelat la serviciile unei firme de avocatură în vederea introducerii în instanţă a acţiunii de revendicare.   

Anul trecut, Consiliul Local a alocat bisericilor din Râmnicu Vâlcea nu mai puţin de 200 000 de lei. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Carmen Florea
1.03.2015, 15:22:12

Asa, taica, umpleti sacii sarlatanilor de cartier cu kile de aur la gat si mertane provenite din rugaciuni, iar scolile cu latrina in curte in 2015 in mijlocul Europei sau cu o amarata de soba care abia de fasaie. Unde-s banii care intra zi de zi in hurdughiile astea 'sfinte' de spalat milioanele? E rumanul ca tace si rabda in asteptarea lafairii in rai, da un ban, dar face macar, se chinuie el aici, dar sa vezi ghiftuiala in rai, indura el ce indura, dar nu pt o vesnicie, mai e putin si va fi rasplatit de sfantu' Petru si cine mai e portar p-acolo. Hotii mana in mana cu alti hoti preacurviosi cu mana mereu in bugetul platitorilor de taxe.

+1 (1 vot)
Modifică Setările