Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Copil pus să cerşească de familia care îl supraveghea dintr-o maşină de lux. Protagoniştii, recent întorşi din Suedia

51
8 Jul 2020 15:54:22
Autor: Daciana Mitrache
Copil de 11 ani pus de familie să cerşească în parcarea unui supermarket  FOTO IJJ Vâlcea
Copil de 11 ani pus de familie să cerşească în parcarea unui supermarket  FOTO IJJ Vâlcea

Întâmplarea s-a petrecut în parcarea unui supermarket din Râmnicu-Vâlcea şi a fost devoalată de un jandarm aflat în timpul său liber, la cumpărături. Protecţia Copilului a demarat o anchetă.

Un angajat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea a observat în seara de marţi, 7 iulie, în parcarea subterană unui supermarket din Râmnicu Vâlcea, un băieţel care cerea bani de la clienţii Kaufland. Cum magazinul este într-o zonă mai retrasă a oraşului, pe şoseaua de centură, aproape de ieşirea dinspre Sibiu, omul a bănuit că micuţul cerşetor nu era singur şi l-a urmărit.  

A aflat, astfel, că a fost pus să cerşească de către familie, care-l supraveghea atent dintr-un bolid de lux, cu numere străine, aflat în aceeaşi parcare.
 
Există informaţii că familia respectivă provine dintr-o comună învecinată, Bujoreni, o zonă unde locuieşte o numeroasă comunitate de etnie romă, de peste 1.000 de suflete, din care fac parte şi persoanele vizate. 
 
Mare parte dintre membri, plecaţi de ani de zile peste hotare, s-au întors în timpul pandemiei de coronavirus, din străinătate. Neavând un venit curent, au cerut Primăriei Bujoreni să le dea de mâncare şi articole de igienă: „Să ne dea primarul mălai, săpun, făină...”, cereau aceştia în luna martie, în timpul unei acţiuni a administraţiei locale cu forţele de ordine. 
 
„Primii au venit cei din Suedia, de la cerşit... Ei au stilul binecunoscut, se aşteaptă ca statul să facă totul pentru ei, că aşa au fost obişnuiţi, să primească ajutoare sociale şi să nu facă nimic”, ne mărturisea la vremea respectivă primarul localităţii, Gheorghe Gângu, despre conaţionalii reîntorşi în ţară.
 
Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie (IJJ) Vâlcea au precizat că s-a luat legătura cu Direcţia pentru Protecţia Copilului din Vâlcea, iar părinţii au fost amendaţi pentru ce s-a întâmplat în parcarea Kaufland, fără să precizeze însă cuantumul sancţiunii.
 
„Totul s-a petrecut marţi, în jurul orelor 20.30, când un jandarm aflat în timpul său liber la cumpărături, a observat în parcarea subterană a supermarketului un băieţel care se plimba printre maşini şi apela la mila cetăţenilor. Având în vedere ora destul de târzie şi suspiciunea că băieţelul nu acţionează benevol, colegul nostru a solicitat un echipaj de jandarmerie să se deplaseze la faţa locului”, a menţionat Teodora Cincă, purtătorul de cuvânt al IJJ Vâlcea.  
 
„După aproximativ 30 de minute de discuţii purtate si negocieri, jandarmii au aflat că băieţelul în vârstă de 11 ani a fost îndemnat de tatăl său, care îl urmărea, cu alţi membri din familie, din autoturismul personal, să ceară diverse sume de bani sau alimente vâlcenilor veniţi la cumpărături. Tatăl copilului a fost sancţionat de către jandarmi conform Legii 61/1991 şi informată D.G.A.S.P.C. Vâlcea”, a adăugat reprezentanta IJJ.
 

Vă reco​mandăm şi:  

Butoiul cu pulbere dintr-o comunitate de romi întorşi din străinătate: „Să ne dea primarul mălai, săpun, făină...“
 
Adio, distanţare socială, când vin ajutoarele sociale! Îmbulzeală, de la 3:00 dimineaţa, pentru făină, ulei, conserve şi periuţe de dinţi
 
     

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

51 Comentarii

Basarab Peruca al V-lea
8.07.2020, 16:10:44

De observat abordarea politicaly correct recent adoptata de adevarul. Nu se mai raporteaza etnia sau alte detalii cu privire la persoane. Toti devin: un copil, un individ, o mama, etc. Curat neomarxist. Eu sunt sigur ca vorbim de TIGANI, nu de romani, in cazul de fata. Dar la cum e relatata stirea ai putea spune ca e vorba de niste "romani obisnuiti".

+18 (28 voturi)
Dr. OG
8.07.2020, 16:14:44

Daca ei nu vor sa se integreze atunci nici noi nu vrem sa fim asociati cu ei.

+10 (12 voturi)
Klaus Ciochannis
8.07.2020, 16:23:13

Dl Gelu Duminică, nu ai nimic de zis?

+9 (13 voturi)
Beta Alfa
8.07.2020, 16:31:06

Pai in curand o sa vedeti ca nu se va mai pomeni nimic despre persoana cu pricina: barbat sau femeie, roman sau strain, pamantean sau martian etc. Corectiutudinea politica a luat viteza nu gluma in ultima vreme si deja gradul ei de agresivitate a ajuns la nivelul in care si daca vrei s-o ignori, nu mai poti... te haituieste, efectiv...

+12 (14 voturi)
m wakki
8.07.2020, 16:25:23

degeaba l-au amendat pe țigan, amenda va fi declarată neconstituțională CCR al PSD, prietenii infractorilor

+6 (16 voturi)

Vezi toate comentariile (51)