Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Coşmarul îndurat doi ani de o copilă abuzată sexual de unchiul ei. „A spălat-o în zona intimă, a atins-o şi a pupat-o“

8
5 Jun 2020 17:36:21
Autor: Cristina Stancu
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Un bărbat din Vâlcea este judecat pentru că a abuzat-o sexual, în mod repetat, pe nepoata sa în vârstă de 13 ani. S-a întâmplat pe parcursul a doi ani, timp în care i-a dat copilei bani să nu sufle o vorbă. Prima instanţă l-a condamnat, în martie 2020, la 3 ani de închisoare, însă decizia nu este definitivă.

Individul, zis Giuri, are 49 de ani şi este unchiul tatălui fetei. A început s-o atingă pe copilă acum patru ani, însă cele mai multe abuzuri au fost comise în 2017, când adolescenta avea 13 ani. 
 

„Nu, Giuri!“

În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut că bărbatul a supus-o pe minoră, prin constrângere, la mai multe acte cu caracter sexual.
 
„A dezbrăcat-o şi a sărutat-o în zona genitală ţinând-o de mână pentru a-i înfrânge opunerea şi în timp ce persoana vătămată spunea «Nu, Giuri!» şi încerca să scape”, este doar unul dintre episoadele pentru care individul este judecat, reţinute în considerentele sentinţei Judecătoriei Brezoi (rolii.ro).
 
De cele mai multe ori, abuzurile aveau loc în locuinţa bărbatului sau pe drumul pe care fata trebuia să-l parcurgă între rude. 
 
„A invitat-o pe persoana vătămată la locuinţa sa pentru a-l ajuta la treburile gospodăreşti. (...) I-a propus minorei să meargă în casă şi după ce au ajuns în dormitor, acesta a dezbrăcat-o cu forţa, a luat apă dintr-un lighean şi a început să o spele în zona intimă cu mâinile, (...) a mângâiat-o şi a pupat-o pe organul genital, în ciuda opoziţiei acesteia. Tot în cursul anului 2017 (...) a luat pe persoana vătămată să o plimbe cu mopedul, iar pe o vale a oprit mopedul, a dat-o jos, a îndepărtat-o de drum şi a dezbrăcat-o, după care a atins-o cu mâna în zona intimă şi a pupat-o”, se arată în sentinţa citată.
 
Potrivit unui raport de evaluare psihologică intocmit de specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, fata prezintă simptomatologia unui abuz emoţional exercitat asupra sa de către unchi, prin acte de manipulare, forţă fizică, ameninţări, expunerea corporalităţii, care pot avea efecte asupra dezvoltării personalităţii pe termen lung.
 

I-a cumpărat tăcerea cu 30 de lei

Probele administrate în cauză au condus la concluzia certă că actele săvârşite de inculpat se circumscriu unor acte de agresiune sexuală.  Instanţa a reţinut şi faptul că individul i-a oferit minorei suma de 30 de lei pentru a o determina pe aceasta să se supună la diverse acte de natură sexuală şi să nu povestească părinţilor cele întâmplate.
 
În martie 2020, Judecătoria Brezoi l-a condamnat la trei ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală în formă agravată şi continuată şi a admis acţiunea civilă formulată de familia victimei, obligându-l pe inculpat la plata sumei de 10.000 lei cu titlu de daune morale. Sentinţa nu este însă definitivă. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Utilizator Adevărul
5.06.2020, 17:50:32

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
5.06.2020, 17:51:14

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
5.06.2020, 18:11:01

Comentariu considerat abuziv.

Basarab Peruca
5.06.2020, 18:15:26

Va spun sincer: du-va dracului cu titlurile astea de idioti ce sunteti, cum puteti pune in titlu o asemenea afirmatie in contextul unei copile? Nu poate fi scris articolul fara scarbosenia aia asociata cu o copila? Sunteti in stare sa scrieti orice mizerie pentru a revolta si incita oamenii cat mai mult. "„A spălat-o în zona intimă, a atins-o şi a pupat-o“ Daca tot va revolta cazurile astea puneti mana si strangeti semnaturi si declansati un referendum pentru inasprirea pedepselor pentru pedofili, fara posibilitatea eliberarii conditionate.

+1 (1 vot)
Herr Hoher
5.06.2020, 18:18:27

Bai pricolicilor "de Rumania" da' pe la voi pe la valcea' este si fro' sentinta definitiva? Sau totu' este mascarada fara nici o finalizare. Justitie de FKL!

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările