Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Crimă la beţie, din cauza unei ţigări: „Dă, mă, dă, că şi aşa m-ai omorât”

1
20 Apr 2021 22:18:38
Autor: Daciana Mitrache
Crimă la beţie într-o comună din Vâlcea Foto generică Arhiva Adevărul
Crimă la beţie într-o comună din Vâlcea Foto generică Arhiva Adevărul

Omorul s-a produs la finele săptămânii trecute într-o comună din judeţul Vâlcea. Criminalul, care şi-a omorât amicul cu sânge rece, pe fondul consumului de alcool, este acum arestat preventiv.

Povestea s-a petrecut vineri, 16 aprilie, dar ucigaşul a fost reţinut abia duminică, 18 aprilie, pentru ca o zi mai târziu să fie prezentat unui judecător de drepturi şi libertăţi care a decis să fie cercetat în stare de arest. 
 
Marţi, 20 aprilie, procurorii au decis să facă public acest caz, oferind câteva amănunte despre ce s-a întâmplat. 
 
Cei doi s-au întâlnit în casa unui amic comun, care i-a invitat la o băutură. Pe fondul consumului de alcool, au început să se certe. Unul dintre ei a luat o bucată de lemn şi l-a lovit pe celălalt în cap. Lovitura a fost atât de dură, încât victima a căzut lată şi a murit pe loc. 
 

Amici de pahar

 
Pe surse, am aflat că victima se numea Petre Dumitru, avea 65 de ani şi era văduv. Soţia i-a murit în urmă cu mai mulţi ani, la fel şi copilul. Era destul de amărât, motiv pentru care conducerea Primăriei a decis să-i construiască o căsuţă, ca să aibă un acoperiş deasupra capului. În sat, toată lumea îl ştia după poreclă: Ninel.
 
Criminalul se numeşte Ilie Boază şi are 40 de ani. Nu este căsătorit şi locuia cu mama sa. Provine dintr-o familie care a avut probleme cu băutura. Tatăl său a murit în urmă cu mai mulţi ani când beat criţă a căzut într-un şanţ şi acolo a fost găsit mort, a doua zi. 
 

„Ninel l-a întărâtat şi i-a dat cu parul în cap”

 
Ambii, criminal şi victimă, locuiau în satul Suteşti, cunoscut pe vremuri drept Pietroasa de la numele dealului pe care se află. Vineri, 16 aprilie, s-au dus la Costică - amicul comun - unde îşi petreceau de multe ori timpul. Sătenii povestesc că îi vedeau pe Ilie şi Ninel deseori în ograda acestuia, întrucât, mai spun ei, Costică era mai înstărit, avea o pensie bunicică pe care obişnuiau „să o bea” împreună. 
 
În seara cu pricina, au mâncat, au băut şi la un moment dat au început să se certe. „S-au luat la harţă de la tutun, de la ţigări, că unul fuma şi  nu voia să-i dea şi celuilalt. Noi pe aici îi ştim de beţivani, fiindcă în afară să bea nu prea mai făceau şi altceva. Ilie s-a supărat, a pus mâna pe un par şi a dat în Ninel. S-a enervat când acesta, deşi era la pământ, i-ar fi spus: „Dă, mă, dă, că şi aşa m-ai omorât!”, susţin localnicii că i-ar fi spus victima „călăului” său. 
 
Aceştia, mai povestesc şi că victima a fost lovită de cel puţin două ori, dar lovitura de la cap i-a fost fatală: „Iniţial l-a lovit cu parul şi l-a doborât la pământ, dar Ninel l-a întărâtat şi atunci i-a dat cu parul în cap”. Ştirea morţii consăteanului şi modul în care aceasta s-a produs a pus pe jar o comunitate întreagă, care nu mai vorbeşte despre altceva în afară de crimă.  
 

Conflict spontan

 
Anchetatorii au precizat în legătură cu această crimă: „Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 18 aprilie 2021, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, aflat în stare de reţinere, sub aspectul săvărşirii infracţiunii de omor. În urma propunerii de arestare preventivă adresată judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vălcea, a fost emis pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile”.
 
Aceeaşi sursă a mai menţionat despre împrejurările în care a fost comisă fapta: „Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în după-amiaza zilei de 16.04.2021, în timp ce se aflau în locuinţa unui martor din comuna Suteşti, judeţul Vâlcea, pe fondul consumului de alcool, între victimă şi inculpat, ambii din comuna Suteşti, s-a iscat un conflict spontan, context în care inculpatul a aplicat victimei o lovitură cu o scândură (bucată de lemn) în zona capului, în urma căreia a rezultat decesul acesteia”.
 
Cum victima nu avea familie, cel mai probabil fie comunitatea, fie Primăria se va ocupa de înmormântarea sa. Criminalul va rămâne după gratii, în arest preventiv, până la aflarea verdictului. Potrivit legislaţiei româneşti, acesta riscă între 15 şi 25 de ani închisoare.  
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Inginera care şi-a sugrumat mama a scăpat cu şase ani de închisoare. Crime asemănătoare, sentinţe diferite
 
UPDATE Crimă urmată de sinucidere, în Râmnicu Vâlcea: „S-au mutat la oraş, ca fiul lor să le poarte de grijă” 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Adrian Foangǎ
21.04.2021, 08:00:59

Romanoaia pitoreasca.

Modifică Setările