Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Criminalul care şi-a ucis iubita şi a îngropat-o pe dealurile de la marginea oraşului a fost arestat

0
19 Apr 2018 14:58:05
Autor: Daciana Mitrache
Criminal, victimă şi locul în care şi-a îngropat iubita, Foto: Arhiva Adevărul
Criminal, victimă şi locul în care şi-a îngropat iubita, Foto: Arhiva Adevărul

O crimă comisă în luna martie, descoperită întâmplător marţi, 17 aprilie, a dus la prinderea făptaşului în doar câteva ore, probarea faptei şi arestarea vinovatului după nici 24 de ore.

Instanţa de judecată din Râmnicu Vâlcea a încuviinţat, pe baza probelor strânse de anchetatori, arestarea unui tânăr care, sub pretextul geloziei şi-a omorât iubita, a îngropat-o pe un deal de la marginea oraşului şi apoi şi-a continuat liniştit viaţa.

Magistraţii Tribunalului Vâlcea au emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui Cristian Liviu Iacob, pe o perioadă de 30 de zile, timp în care se continuă cercetările şi urmărirea penală în acest caz.

Tânărul de 18 ani din Râmnicu Vâlcea avea o relaţie cu o fată care provenea ca şi el din sistemul de stat, din centrele de plasament. Cum o bănuia de infidelitate, mai ales că ea născuse un copil al cărui tată nu se cunoaşte, în luna septembrie a anului trecut, crizele de gelozie au devenit tot mai frecvente. 

Până în luna martie când, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, acesta şi-a crestat iubita pe mâini şi picioare cu un briceag. Fata s-a dus la spital pentru îngrijiri, iar aici, cei de la Unitatea de Primiri Urgenţe au îndrumat-o să depună plângere la poliţie, împotriva agresorului.

Câteva ore mai târziu, tânăra avea să-şi reîntâlnească iubitul violent, care a ameninţat-o cu un cuţit că dacă nu-l urmează avea să finalizeze ceea ce începuse, în văzul tuturor. Cum victima, Claudia Mărdăşanu, de 19 ani, ştia de ce este Cristian Iacob în stare, s-a dus cu el, într-o zonă aflată la periferia oraşului Râmnicu Vâlcea, pe dealurile de lângă şoseaua de centură. 

Cearta a continuat până când, scos din minţi, Iacob a început din nou să-şi bată iubita, apoi, într-un acces de furie, a scos un cuţit pe care îl avea asupra lui şi a început s-o lovească şi cu acesta. Nu mai puţin de 18 plăgi înjunghiate au numărat medicii legişti, pe corpul fetei.

Cadavrul acesteia a fost găsit după ce poliţiştii au descoperit întâmplător detalii despre crimă, în timpul unei razii, când s-au întâlnit cu un prieten al criminalului. Acesta s-a dat de gol, crezând că poliţiştii veniseră croiţi să-l învinovăţească de complicitate la crimă. Criminalul şi-a recunoscut fapta şi a fost de acord să le arate oamenilor legii locul faptei şi unde a îngropat-o pe fată.

Abia acum ies la iveală noi amănunte despre caracterul violent al criminalului, mai ales pe fondul băuturilor alcoolice. Există informaţii potrivit cărora individul s-ar fi aflat sub control judiciar pentru consum sau trafic de etnobotanice, numai că dacă acesta ar fi existat, el ar fi fost impus de o instanţă de judecată, iar din verificările noastre, acest lucru nu s-a întâmplat. Nici Poliţia Vâlcea n-a putut să ne confirme această variantă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările