Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Cu ce se ocupa Nadia Comăneci în 1984, după retragerea din gimnastică

13
11 Aug 2013 17:44:56
Autor: Irina Rîpan
În vara anului 1984, Nadia ducea o viaţă agitată
În vara anului 1984, Nadia ducea o viaţă agitată

Cu aproape 30 de ani în urmă, sportiva ducea o viaţă destul de agitată. Aceasta antrena echipa de junioare a României şi, în acelaşi timp, era studentă la Institutul de Educaţie Fizică şi Sport. În timpul liber, Nadia mergea la meciuri de fotbal. Sportiva nu s-a ferit să declare că Gheorghiţă Geolgău a fost jucătorul ei preferat. De-a lungul anilor, presa a speculat că între cei doi a fost mai mult decât o simplă prietenie.

În iunie 1984,  într-un interviu acordat ziarului „Orizont” din Râmnicu Vâlcea - „Cinci minute cu Nadia Comăneci”, gimnasta  declara că munceşte foarte mult.

„Sunt studentă în anul IV la Institutul de Educaţie Fizică şi Sport şi antrenoare la echipa naţională de junioare. Ne pregătim intens pentru Campionatul Mondial de Gimnastică din 1985, de la Montreal. Două fete se disting, vin „tare” cum se spune, din urmă: Dana Dumitru şi Aura Anghel. (...) În prezent mă pregătesc şi pentru un turneu demonstrativ. Doresc să am o întâlnire şi cu spectatorii din Vâlcea, sper să ne reîntâlnim pe stadionul 1 Mai”, povestea Nadia.
 
Era perioada după retragerea din activitatea competiţională, iar succesul de la Montreal rămăsese cea mai mare satisfacţie pentru multipla campioană.

“Sunt numeroase momentele din viaţă la care mă gândesc cu emoţie. Pentru că mă întrebaţi care a fost cea mai mare satisfacţie a vieţii, mă voi referi la un moment pe care îl socotesc esenţial pentru întreaga mea devenire şi care se înscrie cu majuscule în activitatea mea sportivă : Montreal-1976”, spunea fosta gimnastă.
 
Obişnuia să meargă la meciurile de fotbal
 
În acelaşi interviu, Nadia Comăneci afirma că artiştii ei preferaţi sunt Florin Piersic şi Jean Constantin. Aceasta a recunoscut că îi plăcea să meargă pe stadioane la meciurile de fotbal. Nadia avea şi un jucător preferat: Gheorghiţă Geolgău,  fotbalist ce activa, la începutul anilor ’80, la F.C Universitatea Craiova.
 
„Îmi place mult să schiz şi să asist la meciurile de fotbal. (...) Geolgău este jucătorul meu preferat”, declara Nadia Comăneci.
 
Deşi, de-a lungul anilor, în presă s-a scris că Geolgău ar fi fost iubitul Nadiei, „zeiţa de la Montreal” a negat întotdeauna acest lucru, la fel cum a negat şi relaţiile cu Nicu Ceauşescu, Ion Dolănescu sau Ştefan Bănică Jr.
 
 
 
Foto

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Ioan Mihalache
11.08.2013, 21:20:35

Rupea arcurile la dormeze.

0 (6 voturi)
in bogus
11.08.2013, 23:49:00

da. si?....

+3 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
11.08.2013, 21:35:14

Comentariu considerat abuziv.

Ionescu Dan
12.08.2013, 08:13:28

In 1986, de Pasti, a venit la Craiova impreuna cu Stefan Banica jr. si cu o craioveanca, dansatoare de bar, pentru a petrece sarbatoarea cu Geolgau. Acesta i-a dat papucii plecand din localitate. Cei trei au avut o sarbatoare de rahat, fiind nevoiti sa primeasca pomana de la un avocat din oras, ca nu aveau ce manca.

+2 (6 voturi)
Silviu Vasile Dumitrescu
12.08.2013, 10:27:14

V-aţi pus cu greul pe ea? Lăsaţi-o-n pace, e femeie la casa ei. Despre doamne numai de bine. De fapt, însăşi articolul, cel puţin sfârşitul este tendenţios spre nesimţit. E treaba ei cu cine a fost sau nu a fost, ce a recunoscut şi ce nu. Devenise însă şi treaba altora, din momentul în care a spus că bătăiţa care şi-o lua cu program de la Nicu sau de la Ştefan, ar fi fost chipurile de la altcineva. Ceea ce era întradevăr urât spre mizerabil din partea ei.

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările