Cum a ajuns Râmnicu Vâlcea cel mai periculos oraş pentru americani. Mărturia rapperului din documentarul inventat despre hackerii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Documentarul a fost filmat in luna martie a acestui an. Foto Facebook Narcis Covei
Documentarul a fost filmat in luna martie a acestui an. Foto Facebook Narcis Covei

Companie  care deţine Norton Antivirus  încearcă să-şi vândă produsele cu ajutorul unui documentar în care imaginea oraşului Râmnicu Vâlcea este prezentată ca fiind una apocaliptică. În mod ironic, specialiştii care au realizat documentarul nu au găsit picior de hacker local prin oraşul sărăcit, dar au lăsat să se înţeleagă că mica urbe este extrem de periculoasă pentru americani.

Casa de producţie Caviar Content, din Los Angeles, a realizat documentarul despre hackerii români care au speriat Vestul la începutul lunii martie a acestui an. Echipa Cavier Content a fost însoţită pe perioada filmărilor de Narcis Covei, un rapper de 25 de ani, din Râmnicu Vâlcea, care a descris fenomenul “Hackerville” într-o piesa hip-hop.

 Timp de câteva ore, tânărul a încercat să le arate americanilor adevărata faţă a oraşului despre care s-a scris atât de mult. Pentru a le demonstra că râmnicenii nu sunt oameni bogaţi, iar străzile nu au fost invadate de maşini de lux, aşa cum au scris marile publicaţii din întreaga lume, tânărul a avut ideea să-i plimbe pe americani cu o Dacie 1310.

„A fost ideea mea, am vrut să înţeleagă că nu toată lumea se plimbă cu limuzina în acest oraş. Am observat că au fost destul de încântaţi, au tras mai multe cadre în această maşină şi chiar s-au plimbat cu Dacia prin oraş. Am încercat să le explic că ceea ce au citit până acum despre Râmnicu Vâlcea nu mai este de actualitate, că oraşul nu mai este plin de hackeri”, a povestit Narcis Covei, cunoscut sub numele de Pele Narcis, după realizarea filmărilor pentru documentar 

Preotul Constantin Cîrstea a încercat să-i lumineze pe americani

În puţinul timp petrecut în Râmnic, echipa casei de producţie a încercat în zadar să dea de urma unui hacker local, pentru a-l intervieva. În lipsa unui “specialist în hacking” americanii au apelat la ajutorul preotului Constantin Cîrstea. La rându-I, părintele Cîrstea a încercat să le explice americanilor, cum s-a priceput mai bine, că denumirea de “Hackerville” (n.r-oraşul hackerilor) nu mai este de multă vreme de actualitate:

“Omul este supus în permanenţă greşelilor. Nu sunt numai la noi (n.r.-hackeri), la noi s-a făcut reclama. Poate că aici a început fenomenul, dar oraşul Râmnicu Vâlcea este un oraş pitoresc, un oraş de munte”

Cum este prezentată România în documentar

Pentru a nu pleca din România fără să fi vorbit cu un infractor cibernetic, echipa americană l-a vizitat la închisoare pe hackerul “Guccifer”, românul care  a ajuns în spatele gratiilor după ce a spart mai multe conturi de email, printre care şi cele ale familiei Bush sau ale fostei prime doamne a SUA, Hillary Clinton. De asemenea, în documentar apare şi “Iceman”, hackerul din Cluj Napoca, care a sperat că se va angaja la o companie de peste hotare datorită faptului că a reuşit să spargă serverele NASA. 

După câteva zile petrecute în România,  reprezentantii casei de producţie din Los Angeles au montat un filmuleţ de 20 de minute, pe care, ulterior, l-au vândut companiei Symantec, o companie americană de securitate cibernetică, care deţine Norton Antivirus. 

După apariţia producţiei pe internet, tânărul rapper care i-a ajutat pe americani în timpul filmărilor se declară dezamăgit de ceea ce s-a spus despre oraşul în care trăieşte.

„Nu mi-a plăcut documentarul, iar prezentarea oraşului a fost una sumbră şi nereală. Eu le-am povestit că Râmnicu Vâlcea nu mai este un oraş al hackerilor, că aici trăiesc foarte mulţi oameni valoroşi,  dar au transmis doar ce le-a convenit”, declară Narcis Covei. 

Documentarul în care s-a vrut să se prezinte povestea hackerilor din Râmncu Vâlcea a fost intitulat  „În căutarea celui mai periculos oraş de pe internet” şi a fost postat pe un site Norton, de unde vizitatorii online pot ajunge foarte uşor pe o pagina a companiei Symantec, unde sunt vândute produse de securitate cibernetică.  

Citeste si: VIDEO O companie americană îşi face reclamă prezentând România ca un rai al infractorilor cibernetici. „Au furat un miliard de dolari“

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite