Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Darul de botez, colectat de poliţişti, în loc de familia bebeluşului. Gazda a scăpat fără nici o sancţiune FOTO

0
21 Feb 2021 12:10:12
Autor: Daciana Mitrache
Petrecere de botez în pandemie întreruptă de poliţişti, în Urşi - Stoileşti, judeţul Vâlcea; Foto FB Andreea Marinescu
Petrecere de botez în pandemie întreruptă de poliţişti, în Urşi - Stoileşti, judeţul Vâlcea; Foto FB Andreea Marinescu

O petrecere de botez, în pandemie, a fost întreruptă de oamenii legii, după ce s-a aflat că este organizată într-un spaţiu public şi că la ea participă zeci de persoane.

Petrecerea organizată în sala Căminului Cultural din satul Urşi - comuna Stoileşti, judeţul Vâlcea, a fost oprită de oamenii legii sâmbătă seara, 20 februarie.
 
„În jurul orei 22:00, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Milcoiu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la căminul cultural din satul Urşi are loc un eveniment privat - botez, fiind identificate 26 de persoane. Poliţiştii au aplicat 26 de sancţiunii contravenţionale, conform Legii 55/2020, în valoare de 4.500 de lei, iar evenimentul a fost întrerupt”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea.
 
Nu se specifică nimic despre o amendă primită de entitatea care a găzduit evenimentul, cea care a închiriat spaţiul, chiar dacă este vorba despre o petrecere privată. În actualul context pandemic, este interzisă închirierea de localuri pentru organizarea de evenimente, publice sau private. 
 
Ulterior, aveam să aflăm că spaţiul, deşi aparţine Primăriei Stoileşti, este administrat de un privat care se ocupă numai de organizări de evenimente. 
 
Căminul cultural din Urşi - Stoileşti judeţul Vâlcea Foto FB Andreea Marinescu
 
În final, familia bebeluşului serbat a primit o amendă de 3.000 de lei, iar restul petrecăreţilor s-au ales, la un calcul simplu, cu 60 de lei amendă de persoană, bani scăzuţi din cadoul pentru botez. 
 
Amenzile vor fi colectate prin compartimentul Taxe şi Impozite al Primăriei Stoileşti.
 
„Reamintim faptul că este interzisă desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private. Totodată, este interzisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în intervalul orar 23:00—05:00, cu unele excepţii prevăzute de lege”, a precizat şi reprezentantul Poliţiei Vâlcea.
 
Petrecere de botez în pandemie întreruptă de poliţişti în Urşi - Stoileşti, judeţul Vâlcea; Foto FB Andreea Marinescu
 
Stoileşti este una dintre localităţile vâlcene în care rata de infectare cu SARS - CoV-2 la mia de locuitori era la ultima raportare a prefecturii, din data de 19 februarie, de 1,12.
 
Există, într-adevăr, o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care reglementează funcţionarea cinematografelor, instituţiilor de spectacole / concerte şi operatorilor economici , în funcţie de nivelul de incidenţă, în intervalul orar 06:00 - 23:00. Potrivit acesteia, localurile din Stoileşti pot funcţiona cu până la 50% din capacitate. Numai că potrivit Hotărârii nr. 1215, din 11 decembrie 2020, publicată în Monitorul Oficial, sunt interzise în continuare petrecerile private, atât în interior, cât şi la exterior, până la scăderea numărului de cazuri de COVID-19.
 
Aliniatul 13 din articolul 1 (Măsuri) stipulează clar în acest sens: „Se interzice organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente”. Aceeaşi regulă se aplică şi pentru spaţiile deschise.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Accident pe Dealul Negru: un om a murit în urma coliziunii dintre o maşină şi un TIR plin cu carne de porc
 
De ce doar o parte dintre bolnavii de COVID – 19 devin imuni - explicaţia unui medic
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările