Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

De ce Poliţia Rutieră nu recomandă TransPerişani ca variantă la „infernul” de pe Valea Oltului FOTO VIDEO

2
18 May 2022 18:35:19
Autor: Daciana Mitrache
TransPerişani - drumul de munte care ocoleşte Valea Oltului - DN7/E81 - în imagine porţiunea din Berislăveşti - Vâlcea Foto Daciana Stoica. ADEVĂRUL
TransPerişani - drumul de munte care ocoleşte Valea Oltului - DN7/E81 - în imagine porţiunea din Berislăveşti - Vâlcea Foto Daciana Stoica. ADEVĂRUL

În judeţul Vâlcea există un drum de munte care străbate satele şi pădurile din Ţara Loviştei până în staţiunea Călimăneşti, care ar putea fi o variantă de ocolire a Văii Oltului – DN7 / E 81, pentru traficul uşor, în perioadele de supraaglomerare.

Tronsonul se suprapune parţial unui vechi drum naţional de pământ (DN 7D), preluat între timp în administrarea Consiliului Judeţean Vâlcea, dar şi pe drumuri judeţene şi comunale, străbătând o zonă de munte de o frumuseţe aparte. 
 
GALERIE FOTO CU DRUMUL DE MUNTE CARE OCOLEŞTE VALEA OLTULUI
 
Ocoleşte pe la est Masivul Cozia care face parte din prelungirile sudice ale Munţilor Făgăraş, fiind oarecum paralel, dar la o altitudine mult mai mare, cu Valea Oltului
 
Doar că, fiind într-o zonă montană, pe alocuri se îngustează, traficul fiind posibil doar la mica înţelegere, iar în unele zone lipseşte asfaltul, motiv pentru care doar autoturismele îl pot străbate.
 
În urma unei solicitări venite din partea „Adevărul”, reprezentanţii Poliţiei Rutiere din Vâlcea au explicat de ce nu recomandă TransPerişani (cum este cunoscut, parţial, acest tronson) ca variantă de ocolire a Văii Oltului: „Nu se foloseşte ruta ocolitoare pe traseul menţionat  deoarece anumite sectoare de drum sunt îngustate şi nu permit circulaţia vehiculelor în condiţii de siguranţă, precum şi în ambele sensuri. De asemenea, pe Drumul Naţional 7 D, între localităţile Câineni şi Boişoara, drumul este neasfaltat/nereabilitat”. 
 
TransPerişani - drumul de munte alternativă la „infernul” de pe Valea Oltului, care ocoleşte Masivul Cozia (Imaginile au fost surprinse la jumătatea lunii mai 2022)
 

Primarii şi administratorul judeţului recomandă acest drum

 
Poliţia Rutieră a menţionat cele două variante pe care se poate ajunge pe TransPerişani, din DN7 / E81: prin Câineni – Boişoara şi prin Racoviţa - Mănăstirea Cornetu. De la Câineni la Perişani, fostul DN 7D, actual DJ 703H este drum de pământ, iar de la Racoviţa la Perişani se străbate DJ 703M, apoi o porţiune de DN 7D asfaltată, iar de la Perişani la Berislăveşti - DC 14A / TransPerişani, după care până la Călimăneşti există DJ 703G.

Pe de altă parte, primarii localităţilor străbătute de acest drum de munte (varianta  Racoviţa - Călimăneşti, de aproximativ 37 de kilometri), dar şi administratorul judeţului susţin că  folosesc acest drum şi că îl recomandă oricând ca variantă de ocolire pentru traficul uşor, cu condiţia să se circule prudent, ca pe orice drum de munte. 
 
De când au început lucrările la Viaductul Poştei, TransPerişani, drumul uzitat în general doar de localnici, este străbătut zilnic de sute de maşini aflate în tranzit. În lipsa unei autostrăzi peste munţi, aceştia preferă să nu mai stea în traficul infernal de pe Valea Oltului.
 

„Este practicabil, în ciuda porţiunilor înguste şi a denivelărilor”

 
„Da, îl recomand şi l-aş recomanda tuturor. Cât despre mine, chiar şi mâine voi alege această rută prin munţi, ca să ocolesc Valea Oltului, pentru că trebuie să ajung la Sibiu la şedinţa Comitetului de Masiv al Grupei de munţi Făgăraş (n.r. - sau simplu Comitetul de Masiv Făgăraş - o organizaţie creată la începutul lunii mai, cu scopul de a susţine producătorii din zona montană a patru judeţe: Vâlcea, Argeş, Sibiu şi Braşov)”, a menţionat, pentru „Adevărul”, Adrian Mihăilă, administratorul public al judeţului Vâlcea. 
 
Un răspuns asemănător am primit şi din partea primarilor.
 
„Este practicabil! E drept, nu este prea confortabil să dai de denivelările de pe raza localităţii noastre. Dar l-aş recomanda, în ciuda porţiunii de aproximativ 300 de metri liniari în care sunt maximum cinci denivelări, în rest drumul este ok. Iar pe Valea Băiaşului sunt nişte porţiuni înguste”, a precizat şi Nicolae Popescu, primarul localităţii Berislăveşti. 
 
„Terenul este variat, în unele porţiuni chiar mai abrupt. Gândiţi-vă, însă, la cei care fac naveta şi ştiţi ce trafic este pe Valea Oltului, câte blocaje au loc în urma accidentelor rutiere sau a altor incidente care se petrec pe această rută. Îl recomand cu toată certitudinea, pentru traficul uşor”, ne-a mărturisit şi Ion Nicolae, primarul comunei Câineni - Vâlcea.
 
Sorin Leonte, primarul din Perişani, a declarat pentru „Adevărul”: „Pentru autoturisme este un drum recomandat, dar nu şi pentru traficul greu, care riscă să rămână blocat. Trebuie circulat însă cu atenţie!”.
 
Pe timp de noapte, cea mai mare porţiune de drum nu este luminată! 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
Cum arată TransPerişani - drumul de munte alternativă la „infernul” de pe Valea Oltului VIDEO
 
Dosar penal pentru şoferul cu bebeluşul la volan, în trafic, pe Valea Oltului. Reacţia Protecţiei Copilului VIDEO
 
Inconştienţă. Bebeluş la volan pe Valea Oltului, unul dintre cele mai periculoase drumuri din România VIDEO
 
Coloană de maşini de 20 km pe un sens, pe Valea Oltului VIDEO
 
Cozile disperării, timp de o lună şi jumătate. Trafic infernal pe Valea Oltului: „Aştept nemurirea” VIDEO
 
Primul tronson al Autostrăzii Sibiu-Piteşti, finalizat 70%. Jumătate din drum este asfaltat VIDEO
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

laur laur
18.05.2022, 23:28:18

Drum de caruta, asfaltat partial in solutia traditional romaneasca de urgenta/avarie/campanie/electorala in stra subtire de 2-3 cm de asfalt, turnat peste pamant. Se fura atat de mult din grosimea asfaltului, care este foarte scump si primarii si presedintii de CJ foarte lacomi la parandarat, incat in campaniile electorale viitoare momentul predilect de asfaltare stabilit, strategic de primar si sefi de CJ,ca parte din campania electorala, ca sa fie realesi, fac si ceva in ultimile zile de mandat ,pentru ca lumea sufera de amnezie si uita ca tot mandatul n-au facut nimic, decat sa fure, drumurile comunale/judetene, etc. de interes local, se va vopsi pamantul cu vopsea de culoarea asfaltului. Hai ca le dau idei de aplicat in PNDL 3

Nicolae Lazar
19.05.2022, 10:26:36

Daca faceti reclama o sa nenorociti si aceasta ruta care era foosita doar de localnici.

Modifică Setările