Dieta ciudată cu argilă pentru eliminarea toxinelor. Reţeta este atestată istoric în antichitate şi încă este populară în lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Detoxifierea nu mai este de mult timp doar o modă în rândul vedetelor care vor să slăbească, ci un mod de viaţă sănătos ce ajută la eliminarea încărcăturii toxice din organism.

Recomandată primăvara şi toamna, detoxifierea nu se reduce doar la renunţarea la hrana solidă sau eliminarea din alimentaţie a produselor de tip fast-food. De exemplu, una din cele mai cunoscute cure de detoxifiere din ultimul deceniu, despre care se spune că stimulează funcţionarea ficatului se bazează pe consumul de sare amară.  

Soluţia obţinută prin dizolvarea a două pliculeţe de sare amară în 750 de ml de apă are efect laxativ şi este suficientă pentru o zi de cură. 

Cei care apelează la acest remediu neconvenţional pentru detoxifierea ficatului consumă în timpul zilei şi 200 de ml de ulei de masline presat la rece, amestecat cu zeama de la trei lămâi. 

“Masa de dimineaţă se serveşte înainte de ora 10.00, după care timp de patru ore nu mai avem voie să mâncăm. La ora 14.00 se consumă prima cană de apă cu sare amară, iar la 16.00 a doua cană. Două ore mai târziu se consumă uleiul de măsline cu zeamă de lămâie şi, obligatoriu, se ia o pauză de o jumătate de oră. Ultima porţie de 250 de ml din soluţia laxativă se consumă la ora 22.00. La o oră de la administrarea soluţiei laxative avem voie să mâncăm o cană de griş fiert în lapte”, explică Daniela Ştefoane, doctor inginer în industrie alimentară.

Argila, recomandată pentru detoxifierea stomacului

Cunoscută încă din Antichitate pentru proprietăţile antitoxice, argila este folosită şi în prezent pentru detoxificarea stomacului. Timp de opt zile se consumă un amestec din argilă (o linguriţă) şi circa 200 ml apă. Pentru a avea efect, “laptele de argilă” se prepară seara, dar se consumă 12 ore mai târziu. Pentru uz intern se poate folosi argilă de culoare albă, roz sau albastră, din comerţ. 

Totodată, o importanţă deosebită este acordată şi detoxifierii organismului prin curăţarea colonului cu ajutorul unui amestec din psyllium, pătrunjel şi chimen.

“Există şi o a doua variantă de amestec, care conţine seminţe de in râşnite şi tărâţe de psyllium, în proporţii egale. Amestecul se consumă dimineaţa. pe stomacul gol, câte două linguriţe amestecate cu apă”, mai spune Daniela Ştefoane. 

Pătrunjelul, detoxifiantul din natură

Printre ierburile cu un puternic efect detoxifiant se numără pătrunjelul. Cura cu pătrunjel este recomandată, de obicei, pentru eliminarea pietrelor la rinichi şi durează o singură zi. Se consumă un decoct, de trei ori pe zi, rezultat prin fierberea a 250 de grame de rădăcină de pătrunjel într-un litru de apă. După fierbere, lichidul se strecoară şi se împarte în trei părţi egale, care se consumă pe parcursul a 24 de ore.

În timpul curelor “detox” nu se recomandă consumul de produse generatoare de toxine cum ar fi carnea şi produsele lactate, mezelurile, dulciurile, precum şi prăjelile. Cei care recurg la astfel de metode pentru eliminarea toxinelor din organism trebuie să fie însă prudenţi, căci o detoxifiere  excesivă sau frustrările alimentare pot provoca dezechilibre grave în organism.

De asemenea, curele de detoxifiere nu sunt recomandate persoanelor care au dezvoltat deja anumite afecţiuni sau care au cancer.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite