Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Dosar penal pentru violarea confidenţialităţii votului în Râmnicu Vâlcea şi fraudă la Grădiştea

0
27 Sep 2020 21:05:29
Autor: Daciana Mitrache
Alegeri locale 2020 în Vâlcea Foto Adevărul
Alegeri locale 2020 în Vâlcea Foto Adevărul

În Vâlcea, în ziua alegerilor s-au depus mai multe sesizări, din tot judeţul prin care se atrăgea atenţia asupra mai multor nereguli în secţiile de votare.

În Râmnicu Vâlcea, urmare a unei sesizări, unul dintre membrii secţiei de votare se ales cu dosar penal pentru violarea confidenţialităţii votului, după ce s-a descoperit că profita de alegătorii care nu ştiau să citească.
 
„Poliţiştii vâlceni au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă cu privire la faptul că, la o secţie de vot de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, membrii comisiei verifică buletinele de vot ale votanţilor, înaintea introducerii acestora în urne.
 
La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, iar din verificări s-a stabilit că un membru al secţie de votare, pentru alegătorii care nu ştiau să citească le citea titlul buletinului, după care îi îndruma pe votanţi să-l introduce în urma corespunzătoare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea.
 
Un incident similar a avut loc şi într-o localitate din Sibiu, unde primarul le-a arătat unor alegători de etnie romă cum să voteze, incident filmat chiar în faţa unei secţii de vot. 
 
La Vâlcea este al doilea dosar penal. În comuna Grădiştea, unde de altfel a existat o secţie de vot în care prezenţa la ora 20.00 era de peste 110%, s-a descoperit că unui votant i-au fost înmânate mai multe buletine pentru votarea primarului. 
 
„În temeiul sesizării la faţa locului s-a deplasat echipa operativă şi a demarat cercetări, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de fraudă la vot”.
 
La nivel de judeţ au fost aplicate cinci amenzi în sumă de 1.700 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, efectuarea unei fotografii a unui buletin de vot în incinta secţiei de votare, comercializarea de băuturi alcoolice în apropierea secţiei de votare şi pătrunderea în cabina de vot împreună cu o altă persoană, fără a avea acordul comisiei. 
 
 
Vă mai recomandăm şi: 
 
UPDATE Alegeri locale 2020. Prezenţa la vot în Vâlcea
 
Alegeri locale 2020. Cine sunt candidaţii la primăriile orăşeneşti din Vâlcea
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările