Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Două licee din Râmnicu Vâlcea, închise din cauza COVID - 19

0
30 Sep 2020 23:58:13
Autor: Daciana Mitrache
CNMB - Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea Foto Tiberiu Tibi
CNMB - Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea Foto Tiberiu Tibi

În două unităţi şcolare din Râmnicu Vâlcea în urma apariţiei unor focare de COVID - 19, s-a decis suspendarea cursurilor pentru următoarele două săptămâni.

În zeci de localităţi din Vâlcea au fost instituite măsuri drastice, pentru că în ultimele săptămâni a crescut foarte mult numărul de cazuri de COVID - 19. Vâlcea este pe primul loc în clasamentul judeţelor în care numărul de îmbolnăviri a crescut în ultimele două săptămâni.

Până miercuri seara, 30 septembrie, 16 unităţi şcolare din întregul judeţ şi-au închis porţile. Printre ele două licee din Râmnicu Vâlcea: Colegiul Tehnic Energetic şi Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, în care au apărut focare de COVID - 19 după ce în fiecare s-au confirmat câte trei cazuri de infecţii cu SARS - CoV-2.
 
Ambele trec, începând cu data de 1 octombrie până pe 15 octombrie, de la învăţământul hibrid la cel online, din scenariul galben, în scenariul roşu. 
 
În acestea, învăţământul primar va menţine scenariul verde, cu excepţia cursurilor de limbi străine, sport şi religie care se vor desfăşura online. 
 
În schimb, personalul didactic auxiliar şi nedidactic îşi va desfăşura programul normal de lucru.
 
În scenariul roşu mai sunt şi şcolile şi grădiniţele din Băbeni, Drăgoeşti şi Pietrari.
 
În afara acestora, în Râmnicu Vâlcea, nouă clase, din care una de învăţământ primar, de la Şcoala Gimnazială nr. 13, o altă clasă de la Şcoala particulară „Discovery kids”, precum şi trei grupe de grădiniţă de la Grădiniţa Ostroveni 3 şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 6, şi-au suspendat cursurile.
 
La Berbeşti, o clasă de la Liceul „Preda Buzescu” din Berbeşti se află în aceeaşi situaţie, după ce elevi / cadre didactice au fost diagnosticaţi / diagnosticate cu SARS - CoV-2.

În următoarele două săptămâni, copiii vor învăţa de acasă. Şi cum situaţia se schimbă de la o oră la alta, cel mai probabil că şi alte unităţi de învăţământ îşi vor închide porţile în următoarea perioadă.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Vâlcea, pe primul loc la cazuri noi de COVID-19. Restaurantele se închid, nunţile şi pomenile sunt interzise
 
Percheziţii cu poliţiştii de la Acţiuni Speciale. A montat termopanele furate în propria casă: „Vine iarna, şefule”
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările