Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Dubă incendiată urmată de o explozie, în Râmnicu Vâlcea: trei victime şi zeci de maşini avariate FOTO VIDEO

0
13 Jul 2021 11:18:50
Autor: Daciana Mitrache
Explozia unei dubiţă, înt parcarea unui bloc din Râmnicu Vâlcea, soldată cu trei victime şi şase autoturisme avariate Foto Adevărul
Explozia unei dubiţă, înt parcarea unui bloc din Râmnicu Vâlcea, soldată cu trei victime şi şase autoturisme avariate Foto Adevărul

Explozia a avut loc în dimineaţa zilei de marţi, 13 iulie, în urma unui incendiu care a cuprins vehiculul, în parcarea unui bloc de pe o arteră importantă a celui mai mare cartier al municipiului Râmnicu Vâlcea.

Update, ora 18:05 Din declaraţiile unor locatari, reiese că o parte din cele 17 maşini avariate au înregistrat daună totală, de la bucăţile de metal provenite din vehiculul explodat. 
 
Incidentul s-a petrecut în spatele blocului B 14, nu B 13 cum s-a crezut iniţial: „Aleea Panseluţelor, bloc B14 , avariate elemente vitrate ale blocurilor din apropiere (50 - 80 m), în funcţie de elementele metalice (schije) de la fostul autovehicul! Plus autovehicule aflate în apropiere, câteva daună totală a caroseriei!”, ne-a informat un cititor „Adevărul”.
 
GALERIE FOTO CU IMAGINI DE LA EXPLOZIA DUBIŢEI DIN RÂMNICU VÂLCEA
 
Update, ora 13:09 Pompierii vâlceni au confirmat faptul că explozia dubiţei din Râmnicu Vâlcea a fost un accident: „Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este aprinderea scăpărilor de gaze (acetilenă) în interiorul autovehiculului, de la scânteile produse în urma utilizării închiderii centralizate”, mecanism activat de către proprietar.
 
Cu toate acestea, cele două butelii din autovehicul nu au explodat, a mai precizat aceeaşi sursă: „Cel două tuburi nu au explodat, ele au fost închise şi predate poliţiei”. 
 
Update, ora 12:50 Din ultimele informaţii, reiese că numărul maşinilor avariate în urma deflagraţiei din zona Tic - Tac, în Râmnicu Vâlcea este cu mult mai mare decât cel raportat iniţial, de către autorităţi. Autorităţile încă inventariază situaţia, iar după unele surse s-a ajuns la 13 maşini, după altele la aproximativ de 20 de autovehicule.
 
„În urma evenimentului au fost avariate 17 autovehicule şi unul distrus (cel la care a avut loc evenimentul), şi mai multe apartamente - geamuri sparte, elemente de protecţie desprinse, de la trei blocuri”, a menţionat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.
 
VIDEO

Update, ora 12:00 Surse din anchetă ne-au precizat că nu se poate pune problema unui atentat, ca în cazul de la Arad, ci că este vorba de un accident. Căldura, efectul static şi buteliile din interior au contribuit atât la izbucnirea incendiului cât şi la explozia de după. Proprietarul maşinii a încercat să evite deflagraţia, dar nu a reuşit, fiind printre victimele acestui incident.
 
Deflagraţia s-a produs în momentul în care şoferul a încercat să deschidă uşa maşinii. Suflul exploziei l-a aruncat în aer câţiva metri.  
 
Update, ora 11:40 Autorităţile au mai precizat că autovehiculul în interiorul căruia s-a produs deflagraţia aparţine unei societăţi care se ocupă cu întreţinerea instalaţiilor de alimentare cu gaz metan.
 
De asemenea, am mai aflat că victimele sunt doi bărbaţi şi o femeie. 
 
Explozia a avut loc în spatele blocului B 13, din cartierul Ostroveni - Râmnicu Vâlcea. 
 
Update, ora 11:25 Din cauza deflagraţiei, geamurile de la patru apartamente au fost sparte de suflul exploziei.
 
„În acest moment se lucrează pentru eliminarea cioburilor aflate în echilibru precar, de la ferestrele apartamentelor afectate de suflul exploziei. De asemenea, se inventariază autovehiculele avariate”, au mai transmis reprezentanţii ISU Vâlcea.

Şi Poliţia Vâlcea a oferit câteva informaţii despre acest incident: „Astăzi, în jurul orelor 10:30, un bărbat a apelat la 112 precizând faptul că, în spatele unui bloc din Râmnicu Vâlcea, arde o dubiţă. Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea s-au deplasat la faţa locului constatând din primele verificări că o dubiţă încărcată cu butelii de oxigen ar fi explodat accidental. La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj de pompieri din cadrul ISU Valcea, jandarmi din cadrul IJJ Vâlcea şi echipaje ale ambulanţei, care au acordat îngrijiri medicale pentru trei persoane, ulterior transportate la spital. În prezent, a fost deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă, prevăzută de art 255, alin. 1 si 2 din Codul penal, în care se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea”. 
Şi Poliţia Vâlcea a oferit câteva informaţii despre acest incident: „Astăzi,  în jurul orelor 10:30, un bărbat a apelat la 112 precizând faptul că,  în spatele unui bloc din Râmnicu Vâlcea, arde o dubiţă. Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea s-au  deplasat la faţa locului  constatând din primele verificări că o dubiţă încărcată cu butelii de oxigen ar fi explodat accidental. La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj de pompieri din cadrul ISU Valcea, jandarmi din cadrul IJJ Vâlcea şi echipaje ale ambulanţei, care au acordat îngrijiri medicale pentru trei persoane, ulterior transportate la spital. În prezent, a fost deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă, prevăzută de art 255, alin. 1 si 2 din Codul penal, în care se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea”.
 
VIDEO
 
- ŞTIREA INIŢIALĂ - 
 
„Incendiu la o dubiţă în Râmnicu Vâlcea, pe strada Mihai Eminescu. Incendiul a fost urmat şi de explozie”, au transmis iniţial reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea. Aceeaşi sursă a mai confirmat faptul că: „Pompierii militari ajunşi la faţa locului au localizat incendiul şi intervin pentru stingere”, dar şi că: „Din primele informaţii, reiese că există şi o victimă, aflată la circa un metru de dubiţă”.
 
La scurt timp s-a revenit cu următoarea precizare: „Este vorba despre două victime, conştiente, cărora li se acordă îngrijiri de către echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă”.
 
Apoi a mai fost confirmată încă o victimă - o persoană a suferit un atac de panică: „Echipajul SMURD asigură primul ajutor medical unei persoane care a suferit atac de panică”.
 
Două dintre victime, cele cărora le-au fost acordate îngrijiri medicale, de către echipajele de pe ambulanţe, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Vâlcea. Una dintre ele a suferit arsuri pe spate. Persoana cu atac de panică a refuzat transportul la spital, după acordarea primului ajutor calificat de către paramedici. 
 
Din primele informaţii reiese că în dubă exista un tub pentru oxigen şi un tub cu acetilenă, dar nu se cunosc cauzele care au generat explozia.
 
Pompierii au mai anunţat şi că şase dintre autovehiculele parcate în zonă au fost avariate în urma exploziei. 
 

Vă mai recomandăm şi: 

Borsetă cu peste 16.500 de lei, însuşită de un client din toaleta unei benzinării
 
Bătaie în trafic la Sibiu. Agresorii, potoliţi de însoţitoare VIDEO

 

GALERIE FOTO CU IMAGINI DE LA EXPLOZIA DUBIŢEI DIN RÂMNICU VÂLCEA

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările