Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Eliberat din funcţie, prefectul de Vâlcea consideră că trebuie clarificată paradigma neasumării politice

0
13 Dec 2019 16:45:50
Autor: Daciana Mitrache
Prefectul de Vâlcea, Florian Marin, revocat din funcţie de noul Guvern Foto Adevărul
Prefectul de Vâlcea, Florian Marin, revocat din funcţie de noul Guvern Foto Adevărul

Florian Marin, prefectul de Vâlcea, a fost eliberat din funcţie după 2 ani şi 8 luni de mandat. Consideră decizia noului Guvern corectă din punct de vedere politic şi administrativ, ţinând cont de faptul că acesta este trendul de 30 de ani încoace.

Chiar după ce a aflat scorul rezultatului la alegerile prezidenţiale, fostul prefect de Vâlcea, Florian Marin a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care anticipa sfârşitul de mandat şi mulţumea tuturor celor cu care a colaborat.

Marin consideră însă o paradigmă, în sensul de anomalie, gestul de neasumare a prefecţilor din punct de vedere politic şi este de părere că această situaţie ar trebui reglementată.

„Cât timp eşti pus în funcţie de un partid politic, iar în fişa postului, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, spune că trebuie să pui în practică programul partidului sau coaliţiei care se află la guvernare, conotaţia politică există. Mai departe trebuie să apară echidistanţa în raporturile pe care le ai cu celelalte partide politice cât şi cu instituţiile statului. Dacă cea mai corectă situaţie este ca această funcţie să fie administrativă, atunci ar trebui ca cei în măsură să găsească o soluţie, ca în ţări precum Franţa unde există funcţionarul de profesie care, indiferent de partidul de guvernământ îşi exercită atribuţiile în baza unui mandat care nu ţine cont de schimbările politice”, a mai spus fostul prefect. 

Marin este conştient însă că România nu este singura ţară unde demnitarul vine şi pleacă odată cu partidul aflat la guvernare şi a menţionat că se va întoarce de unde a plecat, mulţumit de ce a realizat. 

Verticalitatea mă obligă să mă întorc de unde am plecat, la PSD. Plec cu sentimentul datoriei împlinite. Îmi place să cred, şi sper că asta va fi şi opinia generală, că m-am străduit să fac destule lucruri bune”. 

Până la numirea unui nou prefect, instituţia va fi condusă de subprefectul Aurora Gherghina. De la alegeri încoace s-au făcut tot soiul de speculaţii pe seama persoanei care va fi desemnată ca prefect de Vâlcea, mergându-se până acolo încât să se afirme că este destul de grea misiunea liberalilor de a se găsi un înlocuitor mai bun. 

Postul va fi vacant odată cu publicarea lui în Monitorul Oficial.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările