FOTO Cum a încercat un urmărit naţional să stoarcă 10.000 de lei. A pretins că este procuror şi că poate scăpa un deţinut aflat în închisoare în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşină implicată în „Metoda Accidentul”, la Vâlcea, Foto: Poliţia Română
Maşină implicată în „Metoda Accidentul”, la Vâlcea, Foto: Poliţia Română

O reţea de escroci din Bacău a fost prinsă în flagrant de poliţiştii vâlceni. Aceştia au pretins că sunt procurori şi că pot să ajute o persoană să scape din închisoare, motiv pentru care au cerut părinţilor acesteia 10.000 de lei. Unul dintre infractori este urmărit naţional, având două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea pe numele său. Acum urmează să fie arestat preventiv.

GALERIE FOTO

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Râmnicu Vâlcea au prins pe raza unei comune învecinate, Dăeşti, trei bărbaţi bănuiţi de înşelăciune.

Sâmbătă, o localnică din Dăeşti a sesizat Poliţia că a primit un apel telefonic de la un necunoscut care s-a recomandat a fi procuror şi a pretins că a aflat că fiul ei a comis un accident în Italia pentru care va face închisoare. I-a mai spus, de asemenea, că îl poate ajuta, dar pentru asta are nevoie de bani pentru a depune toate diligenţele necesare.

Aşa că au stabilit să se întâlnească pentru a-i da banii, ca să-i scape fiul de închisoare. Numai că, între timp, femeia a alertat şi Poliţa, care s-a deplasat la locul de întâlnire şi a reuşit să-l prindă pe escroc în flagrant. Bărbatul care a pretins că este procuror are 42 de ani şi este din Bacău. 

Metoda Accidentul Foto Adevărul

În drum spre secţie, o maşină suspectă le-a atras atenţia poliţiştilor. În ea se aflau alţi doi bărbaţi, bănuiţi de asemenea că ar fi participat la comiterea faptei. 

Când au verificat identitatea escrocului care pretindea că este procuror, poliţiştii au descoperit că de fapt acesta este urmărit naţional, pe numele său fiind emise două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

Pentru ultima faptă i s-a întocmit un dosar penal pentru înşelăciune. El a fost reţinut pentru 24 de ore, iar astăzi va fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Cum să vă feriţi de „Metoda Accidentul”

Procedeul prin care băcăuanul a încercat să obţină banii se numeşte „Metoda Accidentul” şi este tot mai întâlnită în ultimii ani. De aceea, poliţiştii vin cu câteva recomandări pentru a preveni acest tip de fraude.  

În cazul în care veţi fi contactaţi telefonic de necunoscuţi, care uneori pretind a fi o rude, cunoştinţe sau chiar autorităţi ca în cazul de faţă, solicitaţi cât mai multe amănunte despre identitatea celui în cauză. Verificaţi dacă situaţia prezentată este reală. 

Sunteţi de asemenea sfătuiţi să nu urmaţi instrucţiunile primite prin telefon de la persoane necunoscute, care pretind că sunt avocaţi, procurori şi susţin că ar reprezenta rudele implicate într-un accident rutier. De aici şi numele metodei - „Accidentul”.

Metoda Accidentul Foto Adevărul

Poliţiştii mai recomandă să nu depuneţi bani în conturile persoanelor pe care nu le cunoaşteţi şi nici să le reîncărcaţi cartelele telefonice, atunci când acestea vă solicită acest lucru, indiferent de motiv. 

„Oricine poate fi implicat într-un accident de circulaţie dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală, nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident rutier nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale de urgenţă”, mai atrag atenţia poliţiştii.

Prin urmare, dacă primiţi un astfel de telefon, indicat ar fi să vă adresaţi de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite