Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

UPDATE FOTO VIDEO Incendiul de pe Valea Oltului s-a apropiat periculos de mult de DN 7/ E 81. Se circulă alternativ

0
4 Apr 2019 20:37:38
Autor: Daciana Mitrache
Traficul pe DN 7 - E 81 blocat pe un sens de mers, se circula alternativ, din cauza incendiului de pe unul din versanţii care străjuiesc Valea Oltului; Foto Poliţia Română
Traficul pe DN 7 - E 81 blocat pe un sens de mers, se circula alternativ, din cauza incendiului de pe unul din versanţii care străjuiesc Valea Oltului; Foto Poliţia Română

Nici nu s-a stins bine incendiul în Munţii Lotrului că flăcările au pus stăpânire pe alt masiv, la Brezoi, din vecinătatea Văii Oltului. În trei zile, de când a izbucnit, focul s-a extins pe mai bine de 24 de hectare. S-a apropat atât de mult de DN 7 / E 81 încât joi seara s-a luat măsura circulaţiei alternative.

GALERIE FOTO
 
UPDATE, ORA 23.00 Traficul pe DN 7 / E 81, Valea Oltului continuă să fie blocat pe un sens de mers, Sibiu - Râmnicu Vâlcea, în oraşul Brezoi, anunţă reprezentanţii ISU Vâlcea. 
 
Măsura a fost impusă pentru stingerea incendiului din Ocolul Silvic Cozia - Negoiu, care „ameninţă şi DN 7”. „S-a dispus dispozitiv pentru stingere şi asigurarea traficului pe un sens, alternativ. Forţele ISU vor rămâne în dispozitiv până la înlăturarea oricărui pericol cauzat de incendiu”, a precizat şeful ISU Vâlcea, lt.col. Dan Pascaru.
 
UPDATE, ORA 21.30 Traficul pe Valea Oltului, pe DN 7 / E 81, a fost în această seară blocat total pentru degajarea trunchiurilor de copac care au căzut din pădurea de pe marginea drumului, din cauza unui incendiu care se extinde în zonă de trei zile.
 
Acesta se manifestă pe porţiunea cuprinsă între Călimăneşti şi Brezoi, din judeţul Vâlcea, la km 205.
 
Traficul în zonă este îngreunat din cauza fumului şi a restricţiilor rutiere impuse, circulându-se alternativ în zona vizată.
 

UPDATE, ORA 21.00, Potrivit ultimelor informaţii oferite de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, la această oră se circulă în continuare pe o singură bandă de mers în zona Brezoi, între kilometrii 204 +200. Este vorba de banda Râmnicu Vâlcea - Sibiu.
 
Restricţia este cauzată de un incendiu izbucnit în pădurea Ocolului Silvic Cozia - Negoiu, de pe masivele care străjuiesc Valea Oltului, în urmă cu trei zile, care s-a extins până aproape de drumul naţional.
 
Dat fiind pericolul uriaş, în zonă s-au deplasat şi două autospeciale de stingere ale ISU Vâlcea. De astăzi, acţionează în zonă şi un elicopter al Inspectoratului General al Aviaţiei, care a efectuat nu mai puţin de 20 de curse într-o singură zi, aprovizionându-se cu apă din barajul de la Câineni - Vâlcea. 
 
În fiecare zi, în zonă au acţionat zeci de pompieri şi angajaţi ai ocoalele silvice din zonă. Dată fiind însă zona accidentată, aproape inaccesibilă - versanţi de stâncă abrupţi cu înclinaie mai mare de 80 de grade, din nou se luptă cu flăcările doar cu ajutorul lopeţilor şi drujbelor. Toate acestea, dar şi viteza vântului şi uscăciunile au favorizat extinderea cu repeziciune a flăcărilor pe cele 24 de hectare din fondul forestier. Tot vântul a împrăştiat şi fumul pe distanţe destul de mari faţă de focare. 
 
Cele două focare care au înaintat spre DN 7 / E 81 sunt la o distanţă de 800 de metri unul de celălalt, au mai precizat reprezentanţii ISU. Imaginile cu incendiul, suprinse de la sol şi din aer, dar şi cele privind circulaţia alternativă de pe Valea Oltului sunt mai mult decât sugestive.
  
 
- ŞTIREA INIŢIALĂ - 
 

Flăcările unui incendiu izbucnit în pădurile de pe masivele care străjuiesc Valea Oltului s-au apropiat periculos de mult de drumul european E 81 / DN 7, au transmis autorităţile vâlcene.

Deocamdată s-a blocat sensul de mers Sibiu - Râmnicu Vâlcea.  
 
Vom reveni cu amănunte.
 
 

 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările