Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Spectaculosul parc de aventură făcut de sculptori cu drujba. Personajele de basm, la tot pasul

0
8 Aug 2020 04:00:40
Autor: Daciana Mitrache
Parcul de aventură Cerna din Vaideeni - Vâlcea după a patra ediţie a festivalului naţional de sculptură cu drujba - cu mobilier sub formă de personaje din basme Foto Adevărul
Parcul de aventură Cerna din Vaideeni - Vâlcea după a patra ediţie a festivalului naţional de sculptură cu drujba - cu mobilier sub formă de personaje din basme Foto Adevărul

Cea de-a patra ediţie a „Festivalului sculptorilor cu drujba” din Vaideeni - Vâlcea a transformat un parc de aventură într-un loc unic în ţara noastră şi probabil în lume.

GALERIE FOTO
 
Piesele de mobilier expuse în cadrul Parcului de aventură Cerna din Vaideeni - Vâlcea, dar şi mare parte dintre elementele de îmbinare care alcătuiesc traseele de aventură în sine sunt executate manual de către sculptori cu drujba, fapt nemaiîntâlnit în alt loc.
 
Cele mai recente obiecte expuse care decorează parcul au fost executate în cadrul ultimei ediţii a „Festivalului Naţional de Sculptură cu Drujba” ce a avut loc la finele lunii iulie, în Vaideeni.
 
„Chiar şi lucrările au ieşit mai bine decât în anii trecuţi, în ciuda uneltei folosite - drujba - la executarea lor sunt adevărate opere de artă. Faptul că nu am organizat festivalul sub formă de concurs a contat foarte mult, pentru că participanţii au conlucrat, realizând totul în echipă, au schimbat între ei foarte multe idei, iar dorinţa de a fi primul a fost înlocuită practic cu aceea de a face cele mai inspirate lucrări. În ciuda pandemiei, pentru că participanţii se cunosc deja, totul s-a derulat ca într-o tabără”, a recunoscut proprietarul Pensiunii Cerna.
 
Parcul, aşa cum arată el în acest moment, a fost prezentat în premieră, pentru cititorii „Adevărul”, de către gazdă, Adrian Mircea Bondoc, omul datorită căruia a luat naştere o pensiune, un festival şi un parc de aventură aşa cum nu mai există în România.

Parcul de aventură Cerna din Vaideeni - Vâlcea, unic în ţară, realizat de sculptori cu drujba: 

Fiecare obiect din parcul de aventură, unde băncile au luat forma unor personaje din basme: elfi, dragoni, îngeri, are câte o poveste. „Acest înger este poziţionat exact pe locul de unde a căzut nucul din care este executată această operă de artă de către artistul Mihai Iasinovschi, din Oţelul Roşu. Nucul a căzut din cauza unui vânt foarte puternic în toamna anului 2019. Partea groasă a trunchiului am păstrat-o integral pentru Festivalul Naţional de Sculptură cu Drujba”, mai spune Andrei Mircea Bondoc, omul căruia i-a venit ideea să facă un parc aşa cum altul nu-i, graţie unui eveniment pe care l-a iniţiat la pensiunea sa în urmă cu trei ani.
 
Parcul de aventură de la Cerna, singurul de acest gen din Vâlcea şi din ţara noastră, a fost deschis publicului larg imediat după ieşirea din starea de urgenţă cauzată de pandemia de COVID - 19, deşi se află pe o proprietate privată. Cuprinde deja trei trasee, realizate tot de sculptori, pe o distanţă de 400 de metri, fiecare având câte o tiroliană la final, executate în funcţie de vârstă şi de gradul de complexitate: „Va mai fi un traseu verde sau albastru, pentru cei mai pretenţioşi, un traseu care va trece peste pârâul din parc şi se va întoarce înapoi, tot cu tiroliană, mai lung şi pe deasupra traseului galben deja existent”, ne-a mai mărturisit proprietarul. 

Fiecare traseu are câte zece elemente, două, mov fiind destinate copiilor, iar unul galben, tinerilor şi adulţilor. Parcul este deschis în fiecare zi, între orele 10:00 - 18:00, iar preţul unui bilet variază între 15 şi 20 de lei în funcţie de vârsta turiştilor şi de traseele alese. 
 
Pe lângă trasee sunt şi o serie de băncuţe cu pitici, Albă ca zăpada, elfi, dragoni, purceluşi, Mowgli şi Baloo, dar şi o poartă unicat care permite trecerea într-o lume uimitoare a veseliei, distracţiei şi magiei prin intermediul poveştilor. 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
FOTO VIDEO Parc de aventură unic în România, născut în urma unui festival internaţional al carverilor
 
VIDEO Povestea festivalului prin care au prins viaţă personaje de basm. Un muzeu, o salină şi un parc de aventuri li se vor alătura pe Valea Cernei

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările