Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Inspectorii OPC au dat iama-n shaormerii: zeci de agenţi economici au fost amendaţi în urma controalelor

0
20 Apr 2016 21:34:10
Autor: Irina Rîpan
46 de agenti economici au fost amendati in urma controlului. Foto arhiva Adevarul
46 de agenti economici au fost amendati in urma controlului. Foto arhiva Adevarul

Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului  (OJPC) Vâlcea au descoperit nereguli la mai mult de jumătate din unităţile de fast-food, rotiserii şi restaurantele la care au fost în control.

Comisarii OJPC au verificat calitatea alimentelor, condiţiile de expunere, comercializare şi păstrare a acestora, precum şi modul în care au înţeles bucătarii să respecte reţetele pentru fiecare sortiment de mâncare. 

Din cei 65 de operatori economici controlaţi, la 46 s-au constatat deficienţe, valoarea sancţiunilor aplicate acestora depăşind 61 mii lei. Printre abaterile constatate s-au numărat neevindeţierea, în listele de meniu, a ingredientelor cu efect alegen, neafişarea cantităţilor nete pentru Kebab, shaorma, cafea şi băuturi alcoolice sau neafisarea preturilor la anumite produse.

 În timpul verificărilor s-a constatat şi că unii dintre pizzeri folosesc în loc de mozzarela o brânză maturată semitare, un produs alimentar din grăsimi vegetale, şi că Alexandrionul e comercializat de agenţii economici  sub denumirea de „coniac”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările