Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Ionuţ Budişteanu reprezintă România la Harvard World Model United Nations, în Coreea de Sud

0
15 Mar 2015 15:59:08
Autor: Irina Rîpan
Ionut Budisteanu este student la Universitatea din Bucuresti. Foto facebook
Ionut Budisteanu este student la Universitatea din Bucuresti. Foto facebook

Ionuţ Budişteanu, tânărul inventator originar din Râmnicu Vâlcea,  este prezent în aceste zile în Coreea de Sud, la cea de 24-a sesiune de comunicări a Harvard World Model United Nations. Tineri din întreaga lume vor dezbate la Seul probleme legate de securitatea internaţională.

 
Conferinţa Harvard World Model United Nations -un eveniment al studentilor din întreaga lume organizat după modelul reuniunilor Adunării generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU)- este programată să se desfăşoare între 16 şi 20 martie. Tânărul inventantor şi-a anunţat plecarea la Seul pe pagina sa de facebook, iar zeci de prieteni virtuali s-au grăbit să-I ureze succes.   
 
Ionuţ Budişteanu va lua parte, alături de tineri din 80 de ţări, la o serie de dezbateri despre problemele cu care se confruntă comunitatea internaţională. În acest an, participanţii la sesiunea de comunicări pot emite opinii despre sistemele de apărare antirachetă, despre efectele unui război cibernetic şi vor încerca să găsească soluţii pentru rezolvarea conflictelor armate din lume. De asemenea, în cadrul conferinţei se vor dezbate probleme legate de educaţia tinerilor, violenţa asupra femeii sau îmbătrânirea populaţiei. 
 
Invitat la evenimente în SUA şi Portugalia
 
Ionuţ Budişteanu a început 2015 în forţă. Tânărul informatician  a participat în acest an la o conferinţă despre îmbunătăţirea calităţii sistemului de învăţământ european, conferinţă organizată în Lisabona, iar în februarie a fost prezent  în Silicon Valley. În SUA, Ionuţ Budişteanu a participat la  Global Innovation Summit, un eveniment IT  în cadrul căruia şi-a prezentat ultima sa invenţie: robotul industrial care poate asambla, lunar, câteva mii de dispozitive electronice.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările