Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Jandarm decorat pentru o misiune în Afganistan, găsit spânzurat într-o pădure

20
17 Apr 2018 20:20:05
Autor: Daciana Mitrache
Jandarm decorat pentru misiuni în Afganistan, găsit spânzurat la Vâlcea, Foto: Facebook
Jandarm decorat pentru misiuni în Afganistan, găsit spânzurat la Vâlcea, Foto: Facebook

Un jandarm dat dispărut în urmă cu două zile a fost găsit spânzurat într-o pădure din localitatea vâlceană Galicea. Bărbatul în vârstă de 45 de ani era locotenent colonel în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea, fiind decorat pentru profesionalism în urma unei misiuni în Afganistan. Soţia a fost cea care a alertat autorităţile.

Locotenent colonelul Viorel Cristea din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Vâlcea a fost găsit spânzurat într-un sat din comuna vâlceană Galicea
 
Bărbatul de 45 de ai a fost decorat cu „Steaua Afganistanului”, în 2016, pentru activitatea desfăşurată în cadrul unei misiuni NATO - „Resolute Support”, din anul anterior.
 
Medalia a primit-o din partea preşedintelui Poloniei, fiind decorat la sediul Ambasadei Poloniei la Bucureşti, alături de un alt jandarm român. Este vorba despre o decoraţie poloneză dedicată celor care s-au distins în misiunile din Afganistan, „o mărturie a relaţiilor apropiate şi prieteniei cu Jandarmeria Română, dar mai ales o dovadă incontestabilă a profesionalismului jandarmilor români”, după cum se specifica într-un comunicat de presă de la acea vreme. 
 
În data de 15 aprilie anul curent, soţia i-a anunţat dispariţia, iar de atunci s-au demarat cercetările. În această după-amiază a fost găsit spânzurat într-o pădure din apropierea locuinţei socrilor săi.
 
Bărbatul se afla în concediu şi nimeni nu înţelege ce anume l-a determinat să-şi pună capăt zilelor. 
 
Se fac cercetări pentru a se afla dacă este vorba despre o sinucidere sau o crimă, fiind luate în considerare toate variantele posibile ca în cazul oricărei morţi suspecte.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

un motan intransigent
17.04.2018, 21:44:18

Ce serie bizara de sinucideri prin spanzurare ! Ce-o fi ?Tare mi-e ca respectivii sinucigasi sa nu fie "afumati" mai intai cu spray-ul paralizant si-n urma sa fie agatati elegant unde trebuie . Chiar asa, oameni realizati , cu familie , copii , situatie , sa capoteze ?

0 (4 voturi)
Marcel Cristea
17.04.2018, 21:51:00

One of our Vietnam lesson was to better understand PTST in order to decrease the length of deployment and to decompress people exposed to the traumatic experience of combat; and you Romanian should learn from us. What happened to this hero to whom I may share common ancestry, should be a teachable moment to y'all May God give his grieving family the strength to bare the tragic loss and may God rest his soul!

-6 (8 voturi)
IonIon Codreanu
17.04.2018, 22:08:14

Militarii americani în Vietnam erau UCIGAȘI cu autorizație. Nu toți oamenii pot ucide cu nonșalanță, fără să le pese... Asta o fac cei cu probleme genetice favorizante pentru activitatea de criminali. Nu cred că poți pricepe asta...

+8 (8 voturi)
Marcel Cristea
17.04.2018, 22:16:15

Just, go away!!!!!

-8 (8 voturi)
jorj eritreea
17.04.2018, 23:23:27

Marcelut mama draga chiar nu realizezi cit esti de penibil!!!???

+7 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (20)

Modifică Setările