Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

La Râmnicu Vâlcea se va construi un Centru de Tratament Oncologic de ultimă generaţie

0
1 Aug 2012 11:23:03
Autor: adevarul
La Ramnicu Valcea se va contrui un modern Centru de Tratament Oncologic
La Ramnicu Valcea se va contrui un modern Centru de Tratament Oncologic

Centrul urmează să fie amplasat în perimetrul Maternităţii, va deservi mai multe judeţe, va avea contract cu CAS, iar preţurile practicate vor fi cu 50 % mai mici decât cele din Europa. În Vâlcea sunt 4.000 de persoane cu afecţiuni incurabile, iar lunar se înregistrează, în medie, câte 50-100 de noi cazuri.

Râmnicu Vâlcea va avea unul dintre cele mai moderne Centre de Tratament Oncologic din România, care se va construi în perimetrul interior al Maternităţii, între actuala clădire şi centrala termică.. „Această realizare, în premieră, a Centrului Ocologic a fost posibilă ca urmare a mai multor întâlniri pe care le-am avut cu reprezentanţii Centrului Oncologic de Tratament din Hamburg-Germania. Într-o primă etapă, ca urmare a unei hotărâri adoptată în şedinţa de la sfârşitul lunii iulie, Consiliul Judeţean va pune la dispoziţia instituţiei germane un teren în suprafaţă de 1.500 m.p. Partenerul german s-a angajat să construiască şi să pună în funcţiune acest centru, similar cu cel din Hamburg, în maximum şase luni. Aici se vor trata bolnavii, folosindu-se cea mai avansată tehnologie pe plan mondial", a spus Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea. Serviciile oferite vor fi accesibile pentru toate categoriile sociale, costurile antecalculate vor fi cu 25 - 50 % mai mici decât cele practicate în clinicile din Europa. Pacienţii vor beneficia de serviciile de decontare prin Casa Asigurărilor de Sănătate.


Vor fi tratate de la cancerele de piele la tumorile cerebrale


La noul centru vor fi tratate tumorile indiferent de natura lor, de la cancerele de piele, de sân, la cele de prostată până la tumorile şi metastazele cerebrale. Se va folosi tehnică medicală şi tehnologie de ultimă generaţie (3 D), inclusiv radioterapia, procedură de tratament care creşte speranţele de viaţă ale bolnavilor. „În judeţul Vâlcea sunt înregistraţi la ora actuală peste 4.000 de pacienţi cu astfel de afecţiuni incurabile, iar acestora li se mai adaugă lunar, în medie, câte 50-100 de bolnavi. Unii dintre aceştia apelează la serviciile clinicilor universitare pentru chimioterapie şi alte tratamente clasice şi extrem de costisitoare. Alţii nu îşi permit acest lucru şi sfârşesc ducându-şi boala pe picioare", a mai spus Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea. „Pentru asigurarea personalului medical de specialitate a fost deja identificat un medic specializat în tratamente radioterapice. În plus, Centrul Oncologic din Germania va detaşa o echipă de medici care va pregăti personalul medical ce va fi angajat la centrul din Râmnicu Vâlcea", se spune într-un comunicat al Compartimentului de relaţii cu mass media din cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea. Centrul ar urma să deservească nu doar bolnavii din Vâlcea dar şi din judeţele limitrofe.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările