Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

FOTO Lucrările apropiate de perfecţiune cu care un pictor chinez uimeşte lumea. Mulţi sunt de părere că privesc fotografii

0
1 Apr 2019 06:15:51
Autor: Daciana Mitrache
Lucrările incredibile ale pictorului chinez Leng Jun; Foto: FB Leng Jun Artist
Lucrările incredibile ale pictorului chinez Leng Jun; Foto: FB Leng Jun Artist

Un artist chinez specializat în hyperrealism a uimit lumea prin perfecţiunea şi acurateţea detaliilor din picturile sale, care par mai degrabă fotografii.

GALERIE FOTO

Leng Jun este numele pictorului care a uimit lumea cu lucrările sale: „Nu pictez vise sau coşmaruri, pictez propria realitate”, susţine artistul pe pagina sa de socializare. S-a născut în 1963 în Sichuan - China. În 1984, a absolvit Departamentul de Arte Frumoase, filiala Hankou din Wuhan Normal College. Este în prezent vicepreşedinte al Academiei de Picturi Wuhan, pictor naţional de gradul 1, vicepreşedinte al Asociaţiei artiştilor din provincia Hubei, membru al asociaţiei artiştilor chinezi şi membru al Asociaţia chineze de pictură în ulei.

Lucrările sale au participat la diverse expoziţii interne şi internaţionale şi au câştigat numeroase premii la Expoziţiile de Artă Naţională. 
 

Artist contemporan chinez renumit pentru picturile şi desenele sale hyper-realiste, mai precis abilităţile sale spectaculoase şi pentru precizia detaliilor incredibile pe care este capabil să le redea, Leg Jun este considerat cel mai reprezentativ pictor al curentului suprarealist, având un rol unic în pictura chineză. Lucrările sale prezintă cele mai mici detalii ale obiectelor, fiinţelor şi lucrurilor, având un efect izbitor asupra spectatorilor. 

Schiţele sunt folosite ca sursă de informaţie pentru a se asigura că fiecare tablou este viu şi intrigant. În timpul picturii sale, Leng Jun  se apropie adesea de obiect, scanându-l parcă, pentru a găsi şi înţelege detaliile dorite, aşa cum remarcă şi cei de la „Widewalls”

Jun se străduieşte să obţină unitatea perfectă a detaliilor, dar şi a efectului general. Calmitatea şi liniştea din picturile sale aduce cu arta clasică, mai spun specialiştii. Modelele din picturile sale au trăsături delicate şi liniştite, dar există o unitate emoţionantă subtilă şi puternică, în acelaşi timp, care afectează publicul. 

Portretele sale încântătoare debordează de eleganţă şi vigoare, în timp ce picturile dau viaţă şi vitalitate oricărei încăperi, pentru că reuşesc să captiveze privitorul şi să transfere energia pe care subiecţii o posedă. 
 
Renumit pentru detaliile incredibile din lucrările sale, cunoscătorii spun că pot fi apreciate cu adevărat doar de aproape sau cu ajutorul unei lupe. Astfel se poate observa incredibila precizie a pensulei sale, precum ar fi, spre exemplu, captarea unei umbre a firului unui pulover pe pielea subiectului.
 
Specializat în lucrări detaliate, le realizează prin observarea atentă a modelelor, dând astfel picturilor vitalitate, fiabilitate şi bogăţie de culoare. Fiecare gest şi mişcare specifică a celor pe care îi pictează pot fi manipulate cu o tehnică artistică complexă şi o concentrare atentă pentru a atinge efectul vizual perfect. 
 
Picturile lui Leng Jun sunt vândute în mod regulat la licitaţii în toată China, fiind achiziţionate pentru colecţii private şi instituţionale din întreaga lume. „Cred că singurul lucru care face posibil să privim această lume pe care o trăim, fără dezgust, este frumuseţea pe care oamenii o creează din haos. Imaginile pe care le pictează, muzica pe care o compun, cărţile pe care le scriu şi vieţile pe care le au.
Dintre toate acestea, cea mai bogată în frumuseţe este viaţa trăită frumos. Aceasta este de fapt cea mai perfectă lucrarea de artă”, a declarat Leng Jun pe pagina sa de Facebook.

„Leng Jun a fost descris drept artistul ale cărui „picturi care sunt dincolo de limite” de către oamenii de ştiinţă, ceea ce înseamnă că acestea îndeplinesc sau depăşesc standardele uzuale ale picturii în ulei”, declara purtătorul de cuvânt al Universităţii Birmingham din Marea Britanie care anul trecut i-a conferit titlul de doctor onorific.

Englezii sunt şi ei de părere că numele lui Leng este sinonim cu opera de artă hyper-realistă, bogată în detalii incredibile, artistul chinez fiind renumit pe tot globul pentru opera sa de artă reală, care arată mai mult ca fotografiile decât ca picturile. 

Titlul dat de Universitatea din Birmingham City, reprezintă o recunoaştere a aptitudinilor sale uimitoare.

Hyperrealismul este un gen de pictură şi sculptură asemănator unei fotografii de înaltă rezoluţie. Hiperrealismul este considerat o treaptă evoluată a fotorealismului, prin metodele folosite pentru a crea picturile sau sculpturile rezultate.
 
 
     
  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii