Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Mica Veneţie la Călimăneşti-Vâlcea. Apa atinge 80 de centimetri pe DN 7, motiv pentru care circulaţia în zonă a fost deviată

0
19 Jun 2019 15:01:59
Autor: Daciana Mitrache
DN 7/ E 81 inundat în staţiunea Călimăneşti - Căciulata Foto Adevărul
DN 7/ E 81 inundat în staţiunea Călimăneşti - Căciulata Foto Adevărul

Ploile din ultimele zile, precum şi apa scursă de pe versanţii care străjuiesc DN 7 / E 81, pe Valea Oltului, au determinat ca o porţiune din acest drum, în staţiunea Călimăneşti - Căciulata, să fie inundată. Pe alocuri, apa atinge 80 de centimetri.

În ultimii ani, o porţiune din DN 7 / E 81 care trece prin staţiunea balneoclimaterică Călimăneşti - Căciualata devine deseori impracticabilă în perioadele cu precipitaţii abundente. 

Zona se află sub nivelul Oltului, din imediata apropiere, într-o pantă, iar apa se adună aici ca într-un lac, nu doar cea provenită din precipitaţii, ci şi cea scursă de pe versanţii de pe marginea drumului. 

S-a întâmplat la fel miercuri, 19 mai, când staţiunea a fost din nou ruptă în două, iar circulaţia a fost deviată pe şoseaua de centură. 

Pe alocuri, apa a atins şi 80 de centimetri, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă care a trimis la faţa locului mai multe echipaje cu motopompe mobile pentru a scoate apa de pe carosabil.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii