Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

FOTO Noapte albă pentru iubitorii de artă din Râmnicu Vâlcea

0
28 Jul 2013 09:13:26
Autor: Irina Rîpan
Vernisajul expoziţiei de la Galeriile de Arta din Râmnicu Vâlcea a avut loc la ora 24.00
Vernisajul expoziţiei de la Galeriile de Arta din Râmnicu Vâlcea a avut loc la ora 24.00

Aceştia au participat sâmbătă, până târziu în noapte,la mai multe vernisaje de pictură şi fotografie. Evenimentele au fost organizate în contextul sărbătoririi Imnului Naţional, care s-a cântat pentru prima oară, în urmă cu 165 de ani, la Râmnicu Vâlcea.

 
Seara a debutat cu vernisajul expoziţiei de pictură „Amintiri Vâlcene”. Lucrările Aureliei Drăghici Rogojinaru au fost expuse la Muzeul de Istorie şi reprezintă o incursiune în lumea satului românesc. Expoziţia mai poate fi admirată şi în următoarea perioadă. 
 
La Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” din Râmnic a avut loc de asemenea un vernisaj. În prim plan au fost cei opt pictori basarabeni care au participat la Tabăra de Creaţie „La Râmnic II”.  Lucrările acestora se găsesc expuse la Bibliotecă şi în următoarele patru săptămâni. 
 
Noaptea s-a încheiat la Galeriile de Artă din Râmnicu Vâlcea, unde au fost expuse câteva zeci de lucrări ale artiştilor vâlceni.
 
Manifestările cultural-artistice dedicate Zilelor Imnului Naţional continuă duminică şi luni. În această seară, în cadrul „Festivalului de Film Cinevil”, râmnicenii vor putea urmări în aer liber, în Parcul Mircea cel Bătrân, proiecţia filmului „Despre oameni şi melci” în regia lui Tudor Giurgiu, unul din filmele româneşti despre care criticii au spus că este cel mai de succes din ultimii 10 ani. În Râmnic este aşteptat în această seară şi Dorel Vişan, unul dintre actorii care joacă în producţie.
 
Mâine seară, în Râmnic este aşteptat actorul Mircea Deaconu întrucât în parc va avea loc proiecţia filmului „Mere roşii”.
 
Festivalul de film în aer liber s-a bucurat de un real succes, mai ales în seara deschiderii când pe ecranul din parc a fost prezentat filmul „Funeralii Fericite” regizat de Horaţiu Mălăele.
 
Teatrul Bulandra se mută pentru o seară la Râmnicu Vâlcea
 
Tot în această seară, actorii Teatrului Bulandra din Bucureşti vor juca pe scena Cinematografului Ostroveni piesa “Pescăruşul” de A.P. Cehov.  
 
Iubitorii de muzică pot merge în această seară la Filarmonica „Ion Dumitrescu” unde concertează corala „Euphonia” dirijată de Mihail Ştefănescu. În aceeaşi sală a filarmonicii va avea loc, mâine seară, concertul „Tango şi flamenco, foc şi pasiune”. Dansatorul de flamenco Lucas Molina va dansa pe muzica interpretată de pianista Ioana Lupaşcu.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările