Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

O femeie care s-a aflat în avion cu italianul bolnav de coronavirus, la izolare în Spitalul Judeţean Vâlcea

1
27 Feb 2020 01:15:55
Autor: Daciana Mitrache
Se aşteaptă rezultatul testării pentru coronavirus al femeii suspecte din Vâlcea, Foto Shutterstock
Se aşteaptă rezultatul testării pentru coronavirus al femeii suspecte din Vâlcea, Foto Shutterstock

O suspiciune de infectare cu coronavirus este semnalată şi în judeţul Vâlcea. Se aşteaptă confirmare de la Institutul Matei Balş din Bucureşti.

Este vorba despre o femeie tânără, de 35 de ani, care s-a aflat sâmbătă, 22 februarie, în acelaşi avion cu italianul de 71 de ani de la care a pornit coronavirusul în România.  

 
Deocamdată, vâlceanca a fost internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea într-un salon izolat. Aici va sta până când se va primi rezultatul testării, de la Institutul Matei Balş din Bucureşti.
 
Nu prezintă simptomele de coronavirus, ci mai degrabă cele ale unei gripe normale, susţin autorităţile vâlcene. Chiar dacă va fi diagnosticată cu virusul COVID 19, având în vedere vârsta, are mari şanse de a face o formă uşoară a bolii. Tânăra s-a prezentat de bună voie la spital pentru a i se recolta probe. 
 
Deocamdată, clinic, nu a fost confirmat coronavirusul. Poate fi o gripă normală. Aşteaptăm rezultatul analizelor”, a declarat managerul Spitalului Judeţean, dr. Dan Ponoran care susţine că Vâlcea este pregătită pentru a face faţă unei astfel de situaţii, subliniind că: „Nu este decât o suspiciune neconfirmată, deocamdată”.
 
Dacă infecţia nu va fi confirmată, iar timp de 14 zile nu se va constata nici o modificare a stării de sănătate, vâlceanca va mai fi o dată testată, pentru siguranţă. 
 
30 de vâlceni întorşi din Lombardia şi Veneto, în auto-izolare
 
Potrivit conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea, 30 de persoane se află în autoizolare în întregul judeţ. Acestea s-au întors recent din diverse localităţi din Lombardia şi Veneto unde însă nu există focare de coronavirus. 
 
În Vâlcea, au fost identificate cinci centre pentru carantină, în cazul în care situaţia epidemiologică o va impune: trei tabere şcolare cu 135 locuri - Căciulata şi Cozia în Călimăneşti şi Brădişor în Malaia, un corp al Liceului de Turism tot din Călimăneşti cu 24 de locuri şi o unitate sanitară din Drăgăşani - Centrul de Recuperare Neuromotorie cu şase locuri. Toate cele 165 de locuri sunt destinate celor care vin din străinătate din zonele în care există focare de coronavirus.
 
Reamintim că în România a fost confirmat miercuri seara, 27 februarie, primul caz de coronavirus, la un tânăr din Gorj care a venit în contact cu acelaşi italian depistat bolnav în Rimini.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Tomescu Tom
27.02.2020, 07:12:07

Până la urmă tot gripa noastră autohtonă e mai bună ...mai sănătoasă .... Data viitoare să nu o mai blamați/ înjurați atâta .. :))) ....