Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

O întreagă familie din Vâlcea a ajuns la spital cu COVID-19. Cei patru membri nu apar însă în raportarea oficială

0
5 Jun 2020 10:31:06
Autor: Daciana Mitrache
Imagine Arhiva „Adevărul“
Imagine Arhiva „Adevărul“

Numărul persoanelor contaminate cu virusul SARS - CoV2  din judeţul Vâlcea a ajuns, oficial, la 33. În realitate, însă, numărul acestora este de 37, în condiţiile în care patru membri ai unei familii au fost testaţi pozitiv la coronavirus.

Vâlcea rămâne în continuare un judeţ în coada clasamentului privind situaţia bolnavilor de SARS-CoV . De la începutul pandemiei până vineri dimineaţa, 5 iunie, oficial, au fost raportate 33 de cazuri.

O familie întreagă a fost internată încă de miercuri, 3 iunie, fiind transferată ulterior la Spitalul Suport Covid - 19 din Horezu. Există şi o explicaţie pentru care, deşi se cunoaştea exact situaţia acestora încă de joi, 4 iunie, autorităţile nu le-au inclus pe cele patru persoane pe lista bolnavilor de COVID-19: rezultatele analizelor acestora au venit după ora la care s-a trimis raportarea zilnică.

Se pare că cei patru noi pacienţi, membri ai aceleiaşi familii, din Râmnicu Vâlcea, au intrat în contact cu un caz confirmat pozitiv din Bucureşti. Cum la Horezu sunt transferate doar cazurile uşoare, starea întregii familii este una bună.

Între timp, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Vâlcea au rămas internate trei persoane, dintre care una singură în stare mai gravă, o pacientă în vârstă, fiind ventilată mecanic, în Secţia de Terapie Intensivă.

În schimb, în Secţia de Boli Infecţioase sunt internaţi un pacient dependent de dializă şi în cazul căruia nu se cunoaşte cum a contractat virusul, dar şi o persoană care a fost raportată în alt judeţ, ambii fiind cu o stare de sănătate stabilă. În Vâlcea, s-au înregistrat două decese din cauza infecţiei cu coronavirus, iar 25 de persoane au fost declarate vindecate. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii