Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Înainte de întâlnirea cu ministrul Economiei, sindicaliştii din Oltchim ameninţă cu reluarea protestelor

0
22 Oct 2013 16:38:27
Autor: Irina Rîpan
Combinatul Oltchim va fi scos la privatizare în următoarele luni. Foto Adevărul. Arhivă
Combinatul Oltchim va fi scos la privatizare în următoarele luni. Foto Adevărul. Arhivă

Corneliu Cernev, liderul Sindicatului „Victoria Oltchim” ameninţă cu reluarea protestelor dacă ministrul Andrei Gerea nu va fi receptiv la problemele angajaţilor. Sindicaliştii şi parlamentarii vâlceni se întâlnesc mâine cu Andrei Gerea, noul ministru al Economiei.


Corneliu Cernev îi va solicita ministrului Economiei adoptarea unor măsuri urgente pentru redresarea combinatului din Râmnicu Vâlcea. 

„Predecesorii domnului Gerea, mă refer la domnul Daniel Chiţoiu şi Varujan Vosganian au promis nişte lucruri care nu s-au realizat. Domnul Chiţoiu ne-a promis 40 de milioane de euro pentru asigurarea capitalului de lucru, iar domnul Vosganian, alte 15 milioane de euro. Nu am văzut un leu”, declară Corneliu Cernev.

Liderul sindical îi va mai cere ministrului Andrei Gerea să modifice protocolul încheiat cu administratorii judiciari  astfel încât salariaţii combinatului să  primească lichidarea înaintea avansului. În cazul în care nu se va ţine cont de solicitările lor, sindicaliştii ameninţă cu reluarea protestelor.

„Vrem să se rezolve şi problema plăţii salariilor pentru că noi am luat recent avansul şi, potrivit protocolului, pe 6 noiembrie ar trebui să luăm tot un avans. În realitate, oamenii nu primesc un leu pentru că banii se întorc la CAR, de aceea cerem să se dea înainte lichidare. Dacă nu găsim înţelegere,  reîncepem protestele de joi”, mai spune Corneliu Cernev.

Potrivit liderului sindical, angajaţii Oltchim vor protesta şi dacă administratorul judiciar nu va veni cu un program de reorganizare până la mijlocul lunii noiembrie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările