Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Peste 50 de amenzi, la o înmormântare cu sute de persoane. Mulţi participanţi au plecat la sosirea Poliţiei VIDEO

0
16 Apr 2021 21:28:21
Autor: Daciana Mitrache
Înmormântare cu sute de participanţi care nu respectă restricţiile pandemiei în Laloşu - Vâlcea Foto colaj capturi video - Facebook Alex Dragulin
Înmormântare cu sute de participanţi care nu respectă restricţiile pandemiei în Laloşu - Vâlcea Foto colaj capturi video - Facebook Alex Dragulin

Moartea unui tânăr din comuna Laloşu - Vâlcea, urmare a unui accident rutier, a strâns laolaltă sute de localnici, rude şi apropiaţi pentru a-l conduce pe ultimul drum.

Tragedia s-a produs sâmbătă seara, 10 aprilie, într-o comună din judeţul vecin, Olt, unde „Piţigoi”, cum îi spuneau cunoscuţii bărbatului de 31 de ani, plecase cu o maşină condusă de un tânăr de cu zece ani mai tânăr, deşi acesta avea permisul suspendat. 

La un moment dat, pe raza localităţii Iancu - Jianu, şoferul a pierdut controlul maşinii care a ieşit în afara părţii carosabile, unde s-a izbit violent de o canalizare. Pasagerul a făcut în urma impactului stop cardio-respirator, iar din cauza leziunilor incompatibile cu viaţa, a murit apoi la scurt timp. A fost nevoie de pompierii militari din cadrul echipajului de descarcerare pentru a scoate victima dintre fiarele contorsionate ale maşinii.
 
Două zile mai târziu, corpul neînsufleţit a fost dus acasă, în comuna Laloşu - Vâlcea, unde a fost aşteptat de întreaga suflare. 
 
Până în ziua în care a fost înmormântat, joi, 15 aprilie, a fost un du-te vino în casa acestuia, din partea celor care au venit să-i aprindă o lumânare la căpătâi. O dovedesc nenumăratele filmări postate pe paginile de socializare de rude şi amici. 
 
Ba chiar, timp de două zile, în curte au răsunat manele de jale, interpretate în permanenţă, aşa cum este obiceiul în etnia din care tânărul făcea parte, cu dedicaţii şi „banii fără număr” pentru ca lăutarii să cânte în memoria celui decedat. 
 
VIDEO Transmisiune live de la înmormântare

Din imaginile postate pe reţelele de socializare se observă că în tot acest timp, nimeni din cei prezenţi nu a purtat mască de protecţie şi nici nu a respectat distanţa socială, în ciuda pandemiei şi a restricţiilor impuse, la fel cum s-a întâmplat şi în ziua înmormântării, joi, 15 aprilie, când, din nou, sute de oameni s-au adunat să-l conducă pe ultimul drum. 
 
Numai că de această dată, mai mulţi localnici au sesizat ceea ce se întâmplă prin apelul unic de urgenţă 112. În Laloşu - Vâlcea, rata de infecţie cu SARS - CoV-2 este puţin peste 1/1000 de locuitori. 
 
Trei echipaje de poliţie din Bălceşti şi Secţia Rurală 10 Măciuca, precum şi un echipaj de jandarmi, au oprit cortegiul funerar în drum spre cimitir. La vederea maşinilor de poliţie, mulţi dintre participanţi au decis să părăsească alaiul.
 
Înmormântare cu sute de participanţi care nu respectă restricţiile pandemiei în Laloşu - Vâlcea Foto colaj capturi video - Facebook Alex Dragulin
 
Deşi autorităţile anunţaseră prezenţa a aproximativ 80 de participanţi, în final, vineri, 16 aprilie, au comunicat că poliţiştii care au rămas la faţa locului, pentru a se asigura că evenimentul se desfăşoară respectând restricţiile în vigoare legate de pandemie, au dat 45 de amenzi în cuantum de 22.500 lei, iar jandarmii şase sancţiuni contravenţionale în sumă de 3.000 lei. 
 
De asemenea, reprezentanţii poliţiştilor vâlceni au transmis şi faptul că verificările vor continua.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Cortegiu funerar cu sute de participanţi, întrerupt de forţele de ordine VIDEO
 
Consilier înjurat şi intimidat de colegi pentru că a vrut să filmeze dezbaterea publică a bugetului local VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările