Premieră teatrală cu actori surprinzători: în loc de „Băieţi de oraş” şi „Las fierbinţi” - „Cerere în căsătorie”, de Cehov FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spectacolul „Cerere în căsătorie” de Cehov - premiera Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea Foto Adevărul
Spectacolul „Cerere în căsătorie” de Cehov - premiera Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea Foto Adevărul

Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea pune în scenă sâmbătă şi duminică, 6 şi 7 martie, în premieră o piesă a lui Anton Cehov.

„Cerere în căsătorie”, în regia lui Dragoş Câmpan, promite să fie un spectacol cu viaţă lungă. 

Cea mai nouă producţie a Teatrului „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea se joacă cu casa închisă, din cauza pandemiei. 

„Din nefericire funcţionăm la 30% din capacitate şi este destul de complicat. Spectacolul va fi clar reprogramat, la o dată ulterioară, nu ştim când deocamdată, pentru că sunt mulţi cei care vor să ajungă la el. Pe de altă parte, cred că interiorul sălii este unul dintre cele mai sigure locuri, în care nu ai putea să iei COVID, pentru că respectăm toate normele de igienă: nebulizăm înainte şi după spectacole, spectatorii stau cu mască, la distanţă. Nu văd cum ar putea să ia cineva sau să treacă pe lângă virus”, este de părere managerul teatrului, actorul Tavi Costin. 

GALERIE FOTO DIN PREMIERA TEATRULUI ANTON PANN DIN VÂLCEA - „CERERE ÎN CĂSĂTORIE”

La propunerea sa a pusă în scenă piesa lui Cehov. „Pentru că trăim aceste momente complexe, acesta a fost fundamentul ce a stat la baza dorinţei mele de a avea un spectacol, o comedie, la care oamenii să vină, să râdă şi să se simtă bine”, a recunoscut Costin.

Distribuţie neaşteptată: „o altfel de comedie”

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Anca Dinicu, în rolul Nataşei, Tudor Andronic - Lomov şi Kostas Mincu – Ciubocov, regia tehnică fiind asigurată de Vasile Marinoiu. 

Anca a câştigat aprecierea publicului prin rolurile sale din serialele de televiziune „În puii mei” şi „Băieţi de oraş”. Nu este însă nici la prima experienţă cu teatrul, ea evoluând şi în spectacole precum „Hamlet în sos picant” de Aldo Nicolaj, regia Alexandru Jitea, de la Teatrul Nottara. De asemenea, a apărut şi în serialul produs de Netflix - „White Lines”, creat de Álex Pina, cunoscut pentru „La Casa de Papel”. 

Şi deşi trecerea de la comedia TV la cea teatrală poate părea oarecum uimitoare, regizorul Dragoş Câmpan susţine că i-a avut în vedere de la bun început pe toţi cei trei actori care evoluează pe scena Teatrului Anton Pann.

„Tudor este unul dintre actorii mei preferaţi, am mai lucrat cu el şi înainte. Apoi, am mers pe a echilibra piesa. Anca este o actriţă nemaipomenită, pe care am vrut-o clar pentru acest rol. Este adevărat că de data asta va face o altfel de comedie. Iar Kostas e sublim. Pe rolul lui ar fi trebuit un actor mai în vârstă, dar el îl acoperă atât de bine că nu se observă diferenţa de vârstă dintre actor şi personaj”, a menţionat reporterului „Adevărul” regizorul spectacolului. 

Născut în Sibiu, Tudor Adronic face parte din 2018 din tânăra echipă a Teatrului „Anton Pann”. A mai colaborat cu regizorul Dragoş Câmpan şi în trecut la spectacolul „Hide and Seek”, în care a interpretat rolul lui Luca şi „Flori de dragobete”, un spectacol al Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti. A intrat în atenţia publicului când s-a aflat că are o relaţie cu actriţa Oana Cârmaciu, protagonista din serialul TV „Sacrificiul”. Împreună, cei doi au un băieţel de nici un an. De asemenea, Tudor a mai apărut şi într-un videoclip al piesei lui Smiley - „O poveste”. Despre spectacolul pus în scenă de Teatrul Anton Pann, acesta a declarat: „Este o comedie delicioasă. Abia aştept să ne întâlnim cu publicul, este premieră”.

Despre Kostas Mincu amintim că a evoluat alături de managerul Teatrului Anton Pann, Tavi Costin, în lungmetrajul „Balaur” o coproducţie România - Germania - Sebia, care s-a filmat anul trecut la Râmnicu Vâlcea şi care va avea premiera în acest an. Şi el a avut roluri în seriale de televiziune precum „Las fierbinţi” şi „Băieţi de oraş”, dar a jucat şi în alte piese de teatru, precum „În cealaltă cameră” de Sarah Ruhl, în regia lui Vlad Massaci. Înainte de a fi actor, Kostas a fost jurnalist, a lucrat zece ani la „Gazeta Sporturilor”.

Cum începea o relaţie în urmă cu mai bine de un secol

Scrisă în 1889, „Cerere în căsătorie” este una din primele comedii cehoviene, prin care aflăm cum începea o relaţie în urmă mai bine de un secol, cum se făcea o cerere în căsătorie şi, mai ales, despre ce ”dezastru” se putea întâmpla dacă pretendentul se abătea uşor de la subiect. Dar, până la urmă povestea are un final fericit.

Regizorul spectacolului, Dragoş Câmpan este actor deopotrivă şi manager de proiecte în cadrul Fundaţiei CARTA. A absolvit Regie - Teatru în 2010, la UNATC Bucureşti şi Actorie la Facultatea de Teatru, Universitatea Hyperion Bucureşti, dar şi-a luat licenţa la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” Bucureşti. De-a lungul anilor a colaborat Teatrul „Toma Caragiu” din Ploieşti, Teatrul Godot, ARCUB, Teatrul Act Bucureşti, Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti şi alte teatre unde a avut şi calitatea de asistent de regie, alături de regizori renumiţi: Alexandru Dabija, Radu Afrim, Ada Lupu, Lucian Sabados, Andreea Vulpe.

Vă mai recomandăm şi:

Cum a fost copilăria marelui actor Dem Rădulescu: „Am învăţat germana în gară, cerând pâine ofiţerilor nemţi” FOTO VIDEO

O jurnalistă are interdicţie să mai intre într-un lanţ de magazine pe motiv că le-a denigrat. Reacţia companiei

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite