Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Problemele „regelui asfaltului” din Banat îi afectează pe râmniceni. Inaugurarea pasajului de pe Bulevardul „Tudor Vladimirescu” s-ar putea amâna din nou

0
14 Apr 2014 18:58:24
Autor: Irina Rîpan
Construcţia pasajului suprateran a început în vara anului 2012. Foto Adevărul
Construcţia pasajului suprateran a început în vara anului 2012. Foto Adevărul

Primarul interimar Ion Gigi Matei nu are certitudinea că lucrările la pasajul de pe Bulevardul „Tudor Vladimirescu” din Râmnicu Vâlcea se vor finaliza până la data de 31 mai. Firma omului de afaceri Georgică Cornu a intrat în insolvenţă, iar o parte din muncitori au părăsit şantierul.

 
Potrivit contractului de execuţie, S.C. Confort S.A, firmă deţinută de „regele asfaltului” din Banat, ar fi trebuit să finalizeze investiţia de pe „Tudor Vladimirescu” în iunie 2013. În vara anului trecut, Georgică Cornu a cerut, însă, un nou termen de execuţie învocând faptul că lucrările avansează greu din cauza proiectanţilor angajaţi de Primăria Râmnicu Vâlcea, care au omis să treacă în studiul de fezabilitate reţeaua de gaze şi cea de transmisiuni a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).  Potrivit unei înţelegeri ulterioare cu edilii din Râmnicu Vâlcea,  pe pasajul suprateran ar fi trebuit să se circule în decembrie 2013. 
 
Din cauza problemelor financiare cu care se confruntă, firma lui Georgică Cornu nu a respectat nici acest al doilea termen. În plus, timişoreanul nu şi-a mai plătit la timp muncitorii de pe şantier, astfel că aceştia au demisionat în masă. 
În acest moment, S.C. Confort S.A foloseşte forţă de muncă necalificată, lucru recunoscut chiar de primarul interimar din Râmnicu Vâlcea. 
„Sperăm că data finalizării va rămâne 31 mai 2014. Sunt probleme cu insolvenţa, constructorul nu a mai achitat salariile muncitorilor, iar o parte din salariaţi au părăsit şantierul. Ulterior, au fost angajate alte persoane, care nu cunosc meserie”, declară Ion Gigi Matei.  
 
 Georgică Cornu a fost nevoit să încheie contracte cu alte două firme pentru a finaliza investiţia în vara acestui an. 
 
„O parte din lucrări au fost subcontractate altor societăţi. De exemplu, de hidroizolaţie se ocupă o firmă din Deva, iar de mâna de lucru, o altă societate. Societatea Confort S.A realizează armătura şi cofragul pentru trotuar”, mai spune primarul interimar din Râmnicu Vâlcea. 
 
Lucrările la pasajul suprateran au dat peste cap circulaţia din Râmnicu Vâlcea, şoferii fiind nevoiţi să ocolească câţiva kilometri pentru a ajunge de pe DN 7 în centrul oraşului. Investiţia de pe Bulevardul „Tudor Vladimirescu” se ridica la 24 de milioane de lei, fără TVA.
 
Citeste si:  FOTO VIDEO Percheziţii la ţiganii din Strehaia, care au furnizat facturi fictive omului de afaceri Georgică Cornu

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările