Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Proporţiile dezastrului de la Roşiile - Vâlcea, unde un deal se prăbuşeşte, surprinse cu drona FOTO VIDEO

1
24 Jun 2021 14:09:23
Autor: Daciana Mitrache
Proporţiile dezastrului de la Roşiile - Vâlcea unde un deal a început să se surpe, văzute din dronă Foto Adevărul
Proporţiile dezastrului de la Roşiile - Vâlcea unde un deal a început să se surpe, văzute din dronă Foto Adevărul

Joi dimineaţa, 24 iunie, au fost reluate acţiunile de evacuare şi evaluare după masiva alunecare de teren din comuna Roşiile, judeţul Vâlcea. Imaginile spun totul despre teroarea trăită de localnici.

În satul Cherăşti din comuna Roşiile Vâlcea miercuri seara, 23 iunie, relieful s-a schimbat total, în câteva minute, când un deal a început să se prăbuşească bucată cu bucată, pe o lungime de aproximativ 1,5 km şi o lăţime de 500 de metri. 

Pe coama dealului s-au format cratere uriaşe care au început să înghită încet - încet agoniseala celor care trăiesc acolo: garduri, culturi, bunuri, dar şi copaci. În pereţii caselor au apărut uriaşe fisuri, tencuiala de pe pereţi a început să cadă, casele să se cutremure, motiv pentru care patru gospodării au fost evacuate cu tot cu animale şi proprietari încă de miercuri noaptea.
 
GALERIE FOTO CU NOI IMAGINI SURPRINSE CU DRONA CU SURPAREA DEALULUI DIN ROŞIILE - VÂLCEA
 
De miercuri au început adevărate pelerinaje pe culmea şi la baza dealului. Sătenii şi autorităţile par să se întreacă în a obţine cele mai bune cadre pentru a putea evalua proporţiile dezastrului. 
 
ISU Vâlcea a luat decizia de a evalua întreaga situaţie cu ajutorul unei drone. Imaginile surprinse spun mai mult decât orice alte cuvinte. 
 
VIDEO

 
 
Alunecarea masivă pune în pericol, aşa cum se observă şi din fotografii, nu doar cele patru gospodării evacuate miercuri noaptea, ci şi multe altele. Zeci de case stau în calea surpării, atât pe coama dealului cât şi la baza lui, fiind într-un real pericol, în cazul în care prăbuşirea continuă. 
 
La faţa locului au fost trimise mai multe forţe şi echipaje atât pentru a interveni cât şi pentru a evalua situaţia moment cu moment. Localnicii sunt terorizaţi, pentru că se aşteaptă la tot ce este mai rău. 
 
Nu este pentru prima dată când se produc alunecări de teren în Cherăşti - Roşiile, dar niciodată până acum de o asemenea amploare.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Alunecare masivă de teren, pe 1,5 km lungime: „A fugit dealul unde am copilărit”. Imagini înfiorătoare VIDEO
 
Viitură peste drumul dintre Râmnicu Vâlcea şi Curtea de Argeş. Gospodării inundate şi o maşină luată de ape: „Doamne, munca mea de-o viaţă” VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

pathfinder
24.06.2021, 14:42:07

Mai, acolo sunt si case...

-2 (6 voturi)
Modifică Setările