Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Râmnicenii vor avea parte de cea mai ieftină petrecere de Revelion. Câţi bani va aloca primăria pentru distracţia de la sfârşitul anului

0
24 Nov 2014 21:49:13
Autor: Irina Rîpan
In 2013, Revelionul în stradă a costat nu mai puţin de 20 000 de euro. Foto arhivă Adevarul
In 2013, Revelionul în stradă a costat nu mai puţin de 20 000 de euro. Foto arhivă Adevarul

Râmnicenii vor avea parte de cea mai ieftină petrecere de Revelion din ultimii ani. Programul artistic va costa Primăria Râmnicu Vâlcea mai puţin decât ornamentele care vor fi achiziţionate pentru bradul din centrul oraşului.

În perioada 5-31 decembrie 2014, primăria va organiza în centrul oraşului, sub genericul "Decembrie Magic", o serie de acţiuni. Pentru un "Decembrie Magic", Municipalitatea are un buget de 300 950 lei. Mai mult de jumătate din sumă, respectiv 220 000 de lei, reprezintă contravaloarea celor 10 000 de cadouri pe care urmează să le primească preşcolarii, elevii şi colindătorii din Râmnic. De asemenea, primăria va cheltui 8000 de lei pentru brazii care vor fi amplasaţi în spaţiile publice, plus 20 000 de lei pentru achiziţionarea de ornamente pentru bradul din scuarul Mircea cel Bătrân. 

“Suma alocată pentru sărbători este mult mai mică decât cea aprobată anul trecut, am dat dovadă de transparenţă în ceea ce priveşte alocările, proiectul este pe site-ul Primăriei, se specifică foarte clar pe categorii cum se vor cheltui banii. N-am fi dorit să mai cumpărăm ornamente noi, dar, până la urmă, vom achiziţiona câteva pentru pomul din zona centrală.  În funcţie de starea materialelor de anul trecut, vom împodobi şi celelalte cartiere, cu siguranţă vor fi pomi de Crăciun şi în celelalte cartiere, dar nu dorim să facem investiţii foarte mari în ornamente”, declară primarul interimar Ion Gigi Matei. 

Potrivit proiectului de hotărâre care va fi supus aprobării Consiliului Local în această săptămână, Executivul a stabilit să repartizeze pentru îmbodobirea bradului din centrul Râmnicului mai mulţi bani decât pentru programul artistic din noaptea de Revelion. Pentru 17 000 de lei, pe scena din Centru vor urca cântăreţii de muzică populară Alin Pavelescu şi Cristina Udrea, iar râmnicenii vor număra ultimele secunde din 2014 alături de fetele din trupa Heaven. 

Focul de artificii va avea o durată de 10 minute şi va costa Municipalitatea 10 000 de lei, cu 3 000 de lei mai mult decât suma alocată pentru promovarea evenimentelor în presa locală. 

În 2013, Revelionul în stradă a costat nu mai puţin de 20 000 de euro, jumătate din sumă fiind asigurată din sponsorizări. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările