Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Râmnicu Vâlcea: Fără protocol şi camere de supraveghere la Bac

0
6 Jun 2011 11:55:04
Autor: adevarul
Elevii sustin, azi, prima proba a examenului de Bacalaureat
Elevii sustin, azi, prima proba a examenului de Bacalaureat

4800 de liceeni din judeţul Vâlcea intră de astăzi în „febra" examenului maturităţii. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea anunţă măsuri drastice la competiţia de bacalaureat din acest an.

În această dimineaţă, absolvenţii din clasa a XII-a au intrat la prima probă a examenului, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. „Elevii au intrat în clase în jurul orei 8.30. La ora 9.00 s-au descărcat subiectele. Este o probă destul de uşoară la care sper să obţinem cât mai multe calificative de «Experimentat»", a declarat, în această dimineaţă, Ana Maria Floroiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea. La acestă probă, liceenii vor primi unul dintre calificativele: mediu, avansat sau experiemtat în funcţie de cât de bine se vor descurca în timpul examinării.


Protocolul, interzis la Bac


Măsuri dure vor fi luate şi împotriva acelora care vor fi prinşi că încearcă să copieze. „Sunt 4800 de elevi înscrişi la examenul de Bacalaureat. Aceia care vor încerca să fraudeze, vor fi direct eliminaţi din examen şi nu vor mai putea susţine Bacalaureatul mai devreme de două sesiuni. De asemenea, pe toată perioada desfăşurării examenului sunt interzise oricefel de protocoale", a precizat Gabriela Ene, inspectorul general al ISJ Vâlcea. Pentru că nu toate liceele din judeţ beneficiază de camere de supraveghere, niciunul dintre centrele unde se vor susţine examene nu va fi supravegheat video. Măsuri dure vor fi luate şi împotriva profesorilor supraveghetori care nu îşi vor face treaba aşa cum trebuie.


Părinţii, observatori la Bac


Candidaţii trebuie să se prezinte la examenul de Bacalaureat cu un pix cu pastă albastră şi cartea de identitate. Elevii au voie să intre în sala de examen şi cu o sticlă de apă. Anul acesta părinţii au posibilitatea să aprticipe la examen în calitate de observatori, tocmai pentru a se elimina suspiciunile de fraudare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările