Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Râmnicu Vâlcea: Radu Poenaru, tânărul care învaţă doar pentru nota 10

0
6 Jun 2011 12:33:59
Autor: adevarul

A participat la zeci de competiţii şcolare fiind recompensat cu premii şi medalii pentru rezulatatele sale deosebite. Este olimpic la matematică, informatică, istorie şi fizică.

NĂSCUT. 23 martei 1992 la Râmnicu Vâlcea.
STUDII. Este elev în calasa a XII-a la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea.
IDEALURI. Îşi doreşte să urmeze o carieră în informatică.


Este unul dintre cei mai valoroşi elevi din judeţul Vâlcea, dar cu toate acestea, modestia este calitatea care îl caracterizează. Radu este singurul elev din cadrul Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să termine anul acesta clasa a XII-a cu media zece şi şef de promoţie. „Este un rezultat frumos pentru care am muncit foarte mult. Mă bucur enorm pentru el", spune tânărul. Pasionat de matematică şi, ulterior de informatică, Radu povesteşte că totul a început încă din clasa a II-a, dintr-o întâmplare amuzantă. „Domnul învăţător ne-a selectat pe câţiva din clasă şi ne-a spus că trebuie să susţinem o lucrare de control. Ulterior, a venit cu o diplomă pe care mi-a înmânat-o şi mi-a spus că eu eram cel care câştigasem premiul I la Concursul de matematică «Sclipirea minţii»", rememorează Radu Poenaru.


Concursuri la matematică în fiecare săptămână


Aşa s-a deschis o lume nou, frumoasă şi plină de realizări. „Am început să merg la concursurile de matematică, iar din clasa a V-a participam în fiecare sâmbătă la câte unul", completează tânărul. Pentru că şi-a dorit să facă performanţă şi la celelate materii, Radu a participat la concursuri şi olimpiade şcolare la limba şi literatura română, fizică, informatică, engleză şi istorie. „Sunt olimpic la limba română, iar ddoi ani am ajuns până la faza judeţeană la Olimpiada de Fizică. La Matematică, am participat în clasa a XII-a la Olimpiada Naţională, iar la informatică am fost la Olimpiada Judeţeană patru ani la rând", afirmă Radu.


Sport şi teatru, leacuri pentru suflet


Pentru că întotdeauna îi place să îşi păstreze puţin timp şi pentru sufeltul său, Radu povesteşte că se relaxează practicând sportul. „Am făcut tenis şi fotbal de performanţă în şcoala primară, dar ulterior am renunţat. Acum fac sport din plăcere. Din păcate pentru mulţi tineri sportul s-a transformat într-o meserie, foarte puţini mai sunt aceia care îl practică din plăcere", mai spune Radu Poenaru. O altă pasiune a adolescentului este limba şi liteartura română, dar şi teatrul. „Am jucat în mai multe scenete de tearu, unele improvizate, iar altele din repertoriul scriitorilor consacraţi. Este un mod extraordinar de plăcut de a te relaxa, dar şi de a-i face pe ceilalţi să trăiască anumite momente artistice", completează Radu Poenaru. Tânărul se caracterizează ca fiind un luptător, aflat mereu în competiţie pentru a se autodepăşi. „Îmi pace să lupt, să obţin rezultate bune, să facă totul cât mai bine. Sunt foarte ambiţios atunci când vine vorba despre un concurs la care trebuie să particip", încheie tânărul.


Întrebări şi răspunsuri
Care sunt persoanele care şi-au pus amprenta supra ta, de-a lungul timpului?
Aş vrea să le mulţumesc celor doi oameni care m-au format şi m-au ajutat să descopăr o nouă lume, cea a cunoşterii. Este vorba de spre domnul învăţător, Ion Tomescu şi despre domnul profesor de matematică Ştefan Smărăndoiu.


Care este cel mai important premiu, penru tine, pe care l-ai obţinut până acum?
În calasa a VII-a am participat la un concurs de matematică „Lumina Math", unde am obţinut Premiul Special şi locul al XII-lea din cei aproape 800 de participanţi. Este pentru mine, un premiu de suflet, pe care îl preţuiesc foarte mult.


Ce-i place

Este o persoană deschisă căreia îi place să socializeze, să consolideze relaţii cu diverse persoane care au aceleaşi puncte de interes. Iubeşte muzica din anii 80.
Ce nu-i place
Nu suportă persoanele mincinoase şi nici pe cele care nu au curajul să înfrunte adevărul. Nu-mi plac nici cei care nu îşi respectă promisiunile făcute.Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările