Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Râmnicu Vâlcea: Simina Rizea voleibalistă şi atletă de performanţă

0
18 Dec 2009 11:44:15
Autor: adevarul
Simina Rizea
Simina Rizea

În doar doi ani a făcut din atletism mai mult decât o pasiune, obţinând numeroase premii şi medalii la concursurile naţionale şi internaţionale.

 Simina este o fată frumoasă dar şi extrem de inteligentă. Provine dintr-o familie de sportivi. Tatăl ei, Emil Ioan Rizea a fost campion naţional la triplu salt şi la lungime, în prezent fiind profesor kineto-terapeut în staţiunea Călimăneşti. Mama ei, Mihaela, a jucat volei la mai multe echipe din divizia A, iar sora ei i-a moştenit pe părinţi şi a practicat şi ea voleiul. „Primele opt clase le-am făcut la Şcoala Take Ionescu, apoi clasa a IX am făcut-o la profilul de Filologie-bilingvă şi doar din acest an fac parte din clasa sportivă a Colegiului Mircea cel Bătrân. Eu am practicat până în clasa a V-a voleiul, tatăl meu fiind cel care mi-a îndrumat paşii, dar parcă simţeam că mă simt mai bine ca alergătoare. Aşa se face că m-am apucat de atletism, având-o ca îndrumător pe profesoara Angela Popescu", povesteşte adolescenta. Despre Simina am aflat că a făcut şi triplu salt, dar din cauza unor probleme la coloană medicii i-au spus că trebuie să renunţe la acest sport. Nimeni nu credea că va face însă performanţă în atletism.

Provine dintr-o familie de sportivi campioni


Pasiunea dar şi munca asiduă au adus elevei atlete numeroase diplome şi medalii în ultimele doi ani. „În 2008 am devenit campioană naţională cu ştafeta la junioare II şi în acelaşi an, vicecampioană, tot la ştafetă, la junioare I. În 2009 am fost vicecampioană naţională şi tot vicecampioană la Campionatele şcolare. La Campionatul Internaţional al României de anul acesta am obţinut medalia de argint", se destăinuie sportiva. La Memorialul Octavian Bobo Enescu, la 200 metri a fost cea mai bună. „Acum mă pregătesc pentru Campionatul Naţional de Sală de anul viitor, dar până atunci voi mai participa şi la alte concursuri pregătitoare", a spus atleta care aleargă în fiecare zi pe Dealul Capela, fie că vremea este bună sau rea.


Adolescentă pe care te poţi bizui


Despre Simina, diriginta ei, Rodica Tomoiagă spune că este un copil pe care te poţi biziu, o adolescentă corectă şi extrem de luptătoare. „Când nimeni nu mai credea în rezultatele ei sportive, din cauza problemelor de sănătate, Simina ne-a uimit pe toţi şi ne bucură sufletele ori de câte ori mai obţine câte-o medalie în lupta contra-cronometru de la concursurile la care participă. A luat premiul doi, pe clasă, la învăţătură şi asta pe merit, prin muncă asiduă. Simina este o fiinţă realistă, foarte conştiincioasă care ştie să-şi planifice timpul şi mereu are o viziune pragmatică despre viitor", spune diriginta şi ea o glorie a atletismului, în prezent antrenor emerit. Dacă sportul o ajută să se menţină în formă, pe viitor Simina vrea să urmeze Dreptul Comercial. „Sunt convinsă că voi face faţă provocărilor pentru că ştiu că prin muncă totul este realizabil", a spus tânăra sportivă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările