Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

REPARTIZARE LICEU 2013. Părinţii şi elevii din judeţul Vâlcea află azi liceele unde au fost admişi copiii

0
15 Jul 2013 17:18:46
Autor: Irina Rîpan
3968 de copii din judeţul Vâlcea aşteaptă să afle la ce liceu au fost repartizaţi.
3968 de copii din judeţul Vâlcea aşteaptă să afle la ce liceu au fost repartizaţi.

Repartizare liceu 2013/ Repartizarea computerizată la liceu a avut loc mai devreme decât programarea iniţială. Listele finale cu elevii admişi la liceu s-au afişat pe site-ul Ministerului Educaţiei, admitere.edu.ro.

Repartizarea computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a care au participat la prima etapă de admitere s-a făcut în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiunile candidaţilor de pe fişa de opţiuni. Lista pentru judeţul Vâlcea poate fi văzută AICI.
 
Afişarea listelor cu elevii repartizaţi se va face mâine la sediul şcolii generale absolvite, dar şi la licee.
 
“În acest an, avem 3968 de copii care doresc să fie repartizaţi la liceu.  99 de elevi sunt din alte judeţe. Din motive obiective, aceştia vor să-şi continue studiile la un liceu din Vâlcea. Repartizarea se va face de către soft, în ordinea descrescătoare a mediilor şi în funcţie de numărul de locuri disponibile la fiecare liceu ”, a precizat inspectorul şcolar adjunct Adina Dobrete.
 
36 de elevi au fost deja admişi pe locurile speciale destinate elevilor de etnie romă. Aceştia au fost repartizaţi la Liceul Gib Mihăescu din Drăgaşani. Potrivit conducerii ISJ Vâlcea, unul dintre copii a obţinut o medie de peste 8,70 la Exaluarea Naţională.
 
În perioada 17-26 iulie 2013, absolvenţii depun dosarele de înscriere la liceele la care au fost admişi, potrivit metodologiei de admitere la liceu.
 
Actele necesare la înscriere:
-cererea de înscriere;
-cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere, în copie legalizată;
-adeverinţa cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a;
-foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale);
-fişa medicală.
 
A doua etapă de înscriere la liceu
 
În judeţul Vâlcea va avea loc şi o a doua etapă a repartizării computerizate.
 
“Sunt locuri suficiente dar, în mod sigur, va exista şi o a doua etapă de înscriere la liceu, imediat după data de 17 iulie”, a mai spus Adina Dobrete.
 
La cea de-a doua etapă participă elevi din seria curentă, indiferent de vârstă, şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 - 2014, şi care au participat şi au rămas nerepartizaţi după prima etapă, sau nu au participat, din diferite motive, la prima etapă de admitere.
 
 
Elevii completează fişa de opţiuni în perioada 17-22 iulie 2013, la şcolile generale de provenienţă sau la centrul special de înscriere pentru candidaţii din alte judeţe.
 
În situaţia în care au rămas locuri neocupate la clasele pentru care se susţin probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă sau modernă, înscrierea candidaţilor pentru aceste probe se face în 17 iulie, iar susţinerea probelor se face în perioada 18-19 iulie şi afişarea rezultatelor finale, pe 20 iulie. Candidaţii respinşi la probele de aptitudini şi candidaţii care au participat la probele de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă sau modernă completează opţiunile în data de 22 iulie 2013 şi participă la repartizarea computerizată.
 
Introducerea noilor baze de date în calculator, verificarea fişelor cu opţiuni listate din calculator, precum şi corectarea eventualelor erori se fac în perioada 17-23 iulie.
 
Repartizarea computerizată şi afişarea listelor se face în data de 25 iulie, urmând ca în perioada 25-26 iulie, absolvenţii de gimnaziu care au participat la a doua etapă a admiterii la liceu să îşi depună dosarele la unitatea de învăţământ unde au fost repartizaţi.
 
Candidaţii care, în perioada 25-26 iulie 2013, nu îşi depun dosarele de înscriere, se consideră retraşi, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate şi vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale de către comisiile de admitere. Aceşti candidaţi vor fi repartizaţi pe locurile rămase libere, după rezolvarea cazurilor speciale, care va avea loc în perioada 29 iulie-1 august.
 
Cazurile speciale înseamnă situaţii medicale speciale, schimburi de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu, corectarea unor erori de transcriere greşită în baza de date computerizată a opţiunilor exprimate de elevi etc.
Cazurile elevilor veniţi din străinătate
 
Ce se întâmplă cu elevii care au rămas nerepartizaţi şi după a doua etapă
 
În situaţia în care există absolvenţi ai clasei a VIII-a care nu s-au înscris la unităţile la care au fost repartizaţi sau nu au participat la cele două etape de admitere şi care solicită ulterior un loc în clasa a IX-a, aceştia vor fi repartizaţi pe locurile rămase libere la liceu.
 
Depunerea cererilor se face la sediul inspectoratelor şcolare în perioada 02-05 septembrie 2013, iarrepartizarea candidaţilor se face în perioada 05 - 06 septembrie 2013, ţinând cont de criteriile prevăzute în
 
Metodologia de admitere:
-media generala obţinuta la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a;
-media generala de absolvire a claselor a V-VIII;
nota obţinută la proba de limba si literatura româna din cadrul Evaluarii Naţionale;
-nota obţinută la proba de matematica din cadrul Evaluarii Naţionale;
-nota obţinută la proba de limba materna din cadrul Evaluarii Naţionale, respectiv nota de la
-proba de verificare a cunostinţelor de limba maternă acolo unde este cazul
 
Elevii care au rămas cu situaţia neîncheiată la sfârşitul semestrului al doilea, îşi vor încheia situaţia în perioada 19 – 21 august 2013 şi vor fi repartizaţi în clasa a IX-a de către comisiile de admitere, în perioada 02 -06 septembrie.
 
În situaţia în care există candidaţi cărora nu li se poate calcula media de admitere întrucât nu au participat la Evaluarea Naţională, aceştia vor fi repartizaţi de inspectoratele şcolare, în perioada 05-06 septembrie 2013, după repartizarea celorlalţi candidaţi.
 
   http://admitere.edu.ro/
 
Ierarhie admitere 2013 pentru candidatii din judetul Valcea
http://prep-adm2013.cloudapp.net/Ierarh/CandFromJudIAD.aspx?Jud=40&Poz=0&PageN=1
 
Lista tuturor candidaţilor din judeţul Vâlcea:
http://admitere.edu.ro/RapoarteJudet.aspx?jud=40
 
http://admitere.edu.ro/Pages/CandInJud.aspx?jud=40&alfa=2
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările