Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Secretarul Camerei Deputaţilor, cu mască în culorile tricolorului: „Toţi din MAI ar trebui să poarte”

0
12 Aug 2020 20:11:38
Autor: Daciana Mitrache
Tricolorul folosit pe post de mască de protecţie de secretarul Camerei Deputaţilor Cristian Buican într-o întâlnire oficială Foto voceavalcii ro
Tricolorul folosit pe post de mască de protecţie de secretarul Camerei Deputaţilor Cristian Buican într-o întâlnire oficială Foto voceavalcii ro

Cristian Buican, preşedinte al unei organizaţii judeţene a PNL, a profitat de vizita ministrului Educaţiei, Monica Anisie, la Vâlcea, pentru a atrage atenţia asupra lui.

Secretarul Camerei Deputaţilor, care este şi liderul liberalilor vâlceni, este şi candidatul PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea. 

În dorinţa de a ieşi în evidenţă, miercuri, 12 august, cu ocazia unei vizite a ministrului Educaţiei Naţionale, Monica Anisie, în Vâlcea, Cristian Buican a apărut la conferinţa de presă, din cadrul Prefecturii Vâlcea, deci într-un cadrul oficial, cu o mască de protecţie în culorile tricolorului românesc. 
 
Fotografia care-l surprinde pe liberal cu masca tricoloră a fost făcută în holul Instituţiei Prefectului, în faţa panoului în care apar toţi prefecţii pe care i-a avut Vâlcea de-a lungul timpului.
 
Secretarul Camerei Deputaţilor, Cristian Buican, a declarat cu această ocazie, unui reporter local de la publicaţia „Vocea Vâlcii”, că gestul său este unul normal şi că în opinia domniei sale toţi lucrătorii Ministerului Afacerilor Interne (Prefectură, Poliţie, Jandarmerie, ISU etc.) ar trebui să poarte astfel de măşti de protecţie. 
 
Legile româneşti însă nu sunt destul de clare în ceea ce priveşte folosirea însemnelor naţionale, precum steagul ţării. În Constituţia României se precizează doar că: „Cetăţenii sunt datori să manifeste respect faţă de drapelul şi imnul naţional al României şi să nu comită nici un act prin care s-ar aduce ofensă acestora” (art. 22). 
 
„Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 1157/2001, cetăţenii sunt datori să manifeste respect faţă de drapelul României şi să nu comită nici un act prin care s-ar aduce ofensă acestuia.
 
Arborarea drapelului României de altă formă, cu alte dimensiuni, alte modele şi cu altă intensitate a culorilor decât cele stabilite potrivit legii, ori în stare necorespunzătoare, se sancţionează contravenţional”, se precizează într-un material din Enciclopedia României destinat drapelului.
 
Gestul secretarului Camerei Deputaţilor nu pare nici pe placul internauţilor care-l consideră deplasat: „... acum apari cu tricolorul pe mască insinuând patriotism!...”
 

Vă mai recomandăm şi:

Stareţul unei mănăstiri renumite, ucenic al părinţilor Cleopa şi Paisie, a murit din cauza COVID-19, la o zi după alt vieţuitor
 
Amănunte tulburătoare despre moartea unui poliţist criminalist din Vâlcea: „A mers 40 km să-şi cumpere o funie...”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările