Sfaturi practice de care ar trebui să ţină cont şi cele mai pricepute gospodine: cum să faci mâncare delicioasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Mâncarea va fi mult mai gustoasă dacă ţinem cont de câteva aspecte lipsite de importanţă la prima vedere, cum ar fi păstrarea alimentelor sau modul în care se utilizează anumite ingrediente.

„Adevărul” vă prezintă câteva dintre recomandările Sandei Marin,  autoarea celei mai vândute cărţi de bucate din România, cea care a transformat gătitul într-o adevărată artă. Sfaturile practice au fost publicate şi în volumul „Carte de bucate”, apărut la Editura Tehnică. 

1. Orice mâncare cu sos este mai gustoasă dacă se ţine o jumătate de oră la cuptor înainte de a fi servită la masă. 
 

2. Pentru a nu se întări, ficatul nu trebuie sărat înainte de a fi fript. 
 

3. Pentru a înlesni frăgezirea unei cărni tari, fie de vită, fie de pasăre, se poate adăuga, la fiert sau la prăjit, puţin bicarbonat, în proporţie de o linguriţă la 5 litri de lichid, sau în sosul din cratiţă, la 1 kg de carne. 
 

4. Înainte de a frige în untură peşte, carne sau zarzavat, acestea trebuie bine zvântate cu o cârpă, pentru a se rumeni frumos
 

5. Supele, sosurile şi zarzavaturile capătă un gust mai fin dacă li se adaugă puţin unt proaspăt, după ce au fost luate de pe foc. 
 

6. Untul se păstrează mai multă vreme proaspăt dacă se ţine în apă fiartă cu puţină sare, bine răcită. 
 

7. Untul bătut spumă se obţine mai repede dacă se taie untul proaspăt în bucăţele mici într-un vas care se introduce în alt vas cu apă caldă. Cum începe să se moaie, fără să se topească, se scoate din vasul cu apă caldă, se amestecă şi se bate apoi spumă la loc răcoros. 
 

8. Înainte de a fi bătută, frişca se ţine două ore la gheaţă. Se bate pe gheaţă până se face spumă, dar nu mai mult, pentru a nu se face unt.
 

9. Zahărul se pune în frişcă la final, când este aproape bătută, în proporţie de o lingură la 1/4 kg de frişcă. 
 

10. Frişca bătută cu zahăr, întrebuinţată la torturi şi la prăjituri, trebuie bine scursă înainte de a fi folosită, deoarece zerul pe care îl lasă strică atât gustul, cât şi forma prăjiturii. 
 

11. Dulceaţa nu se zahariseşte dacă se şterge marginea tingirii, în timpul fiertului, cu o cârpă curată, muiată în apă rece.
 

12. Nucile întrebuinţate la torturi şi prăjituri capătă un gust plăcut de alune când sunt prăjite puţin în cuptor, înainte de a fi folosite. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite