Sindicaliştii de la Oltchim, cu jalba-n proţap la ITM Vâlcea. Aceştia cer reducerea salariilor directorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaţiştii de la Oltchim au depus la ITM Vâlcea o adresă în care cer, printre altele, reducerea salariilor celor 11 directori  la 5000 de lei/lună. Totodată, sindicaliştii reclamă că un fost director al combinatului, argeşeanul Marius Pârvu, primeşte salariu de la Oltchim deşi nu mai lucrează în societate de aproape un an.

În sesizarea depusă la ITM, liderii Sidicatului Liber Oltchim se plâng că administratorii judiciari şi directorul general adjunct al societăţii încalcă legislaţia muncii. Printre neregulile semnalate de sindicalişti se numără neacordarea drepturilor salariale pe lunile octombrie, noiembrie şi decembrie 2014, neplata salariilor compensatorii celor 969 de angajaţi disponibilizaţi în 2013 sau achitarea către ANAF a impozitelor aferente plăţilor compensatorii  înainte de plata efectivă a sumelor către disponibilizaţi. 

De asemenea, sindicaliştii cer inspectorilor ITM să verifice de ce fostul director al societăţii, argeşeanul Marius Pârvu, este plătit de Oltchim deşi nu mai lucrează în combinat.

„Vă solicităm o analiză în S.C. Oltchim pentru soluţionarea neregulilor existente la data de 5 ianuarie 2015, astfel: detaşarea în 2014 a salariatului Marius Pârvu la Direcţia Apelor Vedea-Argeş cu menţinerea salariului de 18 000 de lei/lună, fără ca societatea Oltchim să aibă vreun avantaj; reducerea salariilor exagerat de mari ale celor 11 directori de la peste 15 000 lei/lună la maxim 5 000 lei/lună, deoarece sunt mult peste salariul brut lunar de 2 900 lei. (...) Avem convingerea că la această sesizare vă veţi implica pentru soluţionarea efectivă a neregulilor, apelând inclusiv la ministrul Muncii, doamna Rovana Plumb”, se arată în adresa depusă la ITM Vâlcea. 

Reprezentanţii ITM spun că vor cerceta cele sesizate de conducerea Sindicatului Liber Oltchim. „Noi soluţionăm aspectele care ţin de competenţa noastră. Dacă în sesizare se face referire la aspecte care nu ţin de competenţa noastră, atunci vom direcţiona sesizarea către instituţiile abilitate”, precizează Ion Tănăsoiu, inspector-şef ITM Vâlcea. 

Combinatul din Râmnicu Vâlcea a intrat in insolvenţă în ianuarie 2013, iar încercările Ministerului Economiei de a-l privatiza în 2014 s-au soldat cu un eşec. În acest context, administratorii judiciari vor prezenta planul de reorganizare a societăţii în primăvara acestui an, plan ce ar putea include noi disponibilizări.   

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite