Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Tentative de suicid: un tânăr a vrut să se spânzure, iar un asistent s-a aruncat de pe scările unui spital

0
30 Jun 2022 03:29:46
Autor: Daciana Mitrache
Un bărbat care a vrut să se sinucidă convins de o poliţistă de la Investigaţii Criminale să renunţe la plan Foto colaj
Un bărbat care a vrut să se sinucidă convins de o poliţistă de la Investigaţii Criminale să renunţe la plan Foto colaj

Cele două incidente s-au petrecut marţi şi miercuri , 28 şi respectiv 29 iunie, în Râmnicu Vâlcea. În primul caz, sinucigaşul a fost convins să renunţe la planuri de o poliţistă, dar în al doilea caz gestul a luat prin surprindere cadrele medicale.

Marţi după-amiaza, 28 iunie, o femeie a sunat la Poliţia Râmnicu Vâlcea sesizând că soţul i-a trimis mai multe mesaje prin care îi dădea de înţeles că intenţionează să-şi pună capăt zilelor. Poliţiştii vâlceni au reuşit să dea de urma bărbatului şi să-l convingă să renunţe la planul sinucigaş.
 
Al doilea caz s-a petrecut miercuri seara, 29 iunie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea. Un medic a sunat la 112 să anunţe că un cadru sanitar s-a grăbit pe scările de incendiu ale spitalului şi că bănuieşte că s-ar fi aruncat de pe acestea. Asistentul fost văzut de un angajat al spitalului urcând scările, iar apoi a fost găsit la baza acestora. Cert este că bărbatul a fost dus în stare gravă la Spitalul Judeţean din Craiova unde, la ora la care publicam materialul, era intubat şi în stare stabilă. 
 

A plecat de acasă după ce a aflat de divorţ

 
Din informaţiile solicitate Poliţiei Judeţene Vâlcea reiese că marţi după-amiaza s-a demarat o anchetă, în urma apelului primit de la o femeie din Râmnicu Vâlcea. Din primele cercetări a reieşit că soţul acesteia plecase de acasă de două zile, supărat că i se cere divorţul. În acest răstimp nu au mai comunicat deloc, până miercuri când bărbatul a trimis mai multe mesaje celor dragi, în care-şi cerea iertare.
 
Un bărbat care a vrut să se sinucidă, convins de o poliţistă de la Investigaţii Criminale să renunţe la plan Foto colaj

Şi-a anunţat soţia prin telefon că vrea să se sinucidă

 
„La data de 28 iunie, în jurul orei 14:00, o femeie a sesizat Poliţia municipiului Râmnicu Vâlcea că soţul ei i-a trimis mai multe mesaje prin care îi aduce la cunoştinţă că vrea să se sinucidă. Din primele verificări efectuate, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul a plecat de la domiciliu în data de 26 iunie, iar în cursul zilei de 28 iunie i-a trimis mai multe mesaje. Din acestea reieşea că intenţionează să se sinucidă întrucât soţia i-a spus că vrea să divorţeze”, a menţionat purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Judeţene Vâlcea, Georgiana Stancu.
 

O poliţistă şi-a asumat responsabilitatea de a salva o viaţă

 
Sursa citată a mai precizat că din discuţiile cu soţia a reieşit că bărbatul nu era cunoscut cu afecţiuni psihice şi nici nu urma vreun tratament medicamentos.
 
Destul de rapid, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale şi din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea au reuşit să repereze locul unde se afla bărbatul: undeva în apropierea sediului Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea, într-o zonă pe unde trece calea ferată şi reţeaua de termoficare a oraşului. 
 
Când a fost găsit era tot înfăşurat cu o sfoară, cu care avea de gând să se spânzure. Se pare că înainte de a identifica locul în care se află, poliţiştii au reuşit să vorbească la telefon cu bărbatul. Printre lacrimi acesta a recunoscut ce intenţiona să facă.  
 
La faţa locului s-au deplasat mai mulţi poliţişti. Printre ei, o poliţistă cu multă experienţă în cazuri „la limită”, şi-a asumat responsabilitatea de a-l convinge să renunţe la planul sinucigaş, conştientă că este vorba despre un caz contratimp. În mod normal în astfel de situaţii, Poliţia trimite un negociator la faţa locului, dar în situaţia de faţă dacă nu s-ar fi intervenit din timp, poliţiştii de la Investigaţii Criminale riscau să asiste la sinucidere. 
 
„Au reuşit să identifice cu operativitate persoana în cauză,  purtând de asemenea mai multe discuţii în vederea determinării acestuia de a nu se sinucide. Bărbatul în cauză a fost internat la secţia de Psihiatrie”, a mai specificat reprezentanta Poliţiei Judeţene despre acest caz.
 
Ulterior, poliţista care a a avut prezenţa de spirit şi capacitatea de a-l determina pe bărbat să renunţe la planurile sale avea să recunoască faţă de cei apropiaţi că nu oscilat nici un moment între meseria de poliţist şi datoria de a fi om, în ciuda temerii fireşti de neprevăzut. 
 
Cazurile în care oamenii legii aleg să acţioneze rapid, în loc să-şi pună mai presus propriile cariere, sunt extrem de rare în ultimii ani.  
 

„Un asistent s-ar fi precipitat de pe scările de incendiu ale spitalului”

 
A doua tentativă a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, miercuri seara, 29 iunie. În acest caz încă se fac cercetări, pentru a se stabili cu certitudine că este vorba despre o încercare de sinucidere. 

SJU-Vâlcea-Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea Foto Daciana Stoica
 
Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Vâlcea au transmis legat de această situaţie: „Poliţiştii municipiului Râmnicu Vâlcea au fost sesizaţi, în jurul orei 19:03, de către un doctor de la o unitate medicală din Vâlcea, cu privire la faptul că un asistent din cadrul spitalului s-ar fi precipitat de pe scările de incendiu ale clădirii. Bărbatul a fost transportat la o unitate spitalicească din Craiova, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. În continuare, poliţiştii efectuează cercetări la faţa locului pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun”.
 
Nu se ştie deocamdată nici motivul care l-a determinat pe asistentul de 59 de ani să se arunce de pe scara de incendiu a spitalului şi nici înălţimea de la care a căzut în gol.
 
În momentul în care vom afla şi alte amănunte despre aceste cazuri, vom reveni cu detalii.
 

Vă mai recomandăm şi:

 
Mirele căzut de pe o stâncă, pe Cozia, era în adidaşi: „S-a căţărat cu mâinile goale cinci metri” VIDEO
 
Ţara Loviştei, ţinutul magic prin munţi ce va fi tranzitat de două loturi ale Autostrăzii Sibiu–Piteşti FOTO 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările