Tort ieftin şi delicios după reţeta Sandei Marin, autoarea celei mai vândute cărţi de bucate din istoria României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO retetecalamama.ro
FOTO retetecalamama.ro

Pentru realizarea deliciosului desert din cremă de nuci aveţi nevoie de aproximativ 20 lei şi câteva zeci de minute pentru prepararea blatului.

„Adevărul” vă prezintă o reţetă de tort a Sandei Marin, autoarea celei mai vândute cărţi de bucate din România, reţetă publicată şi în volumul „Carte de bucate” care a apărut în 1936 la Editura Tehnică şi a fost retipărită ulterior în mai multe ediţii.  

Ingrediente pentru blat: 

-3 ouă

-1 lingură unt proaspăt

-1 pahar zahăr

-1 pahar făină

-1 pahar lapte

-2 linguri marmeladă.

 Ingrediente pentru cremă: 

-200 g nuci

- 100 g lapte

- 50 g zahăr

- 1 gălbenuş

- vanilie, rom. 

Mod de preparare:

Se freacă o lingură de unt proaspăt cu un pahar de zahăr şi cu gălbenuşurile puse pe rând. 

Se adaugă apoi încet, alternând, un pahar de făină şi unul de lapte. 

La urmă se pun cele trei albuşuri spumă. Compoziţia se pune într-o formă unsă cu unt şi se dă la cuptor. 

Când este gata, blatul se taie în trei felii orizontale. 

Fiecare felie se umezeşte cu sirop cu rom, se unge o felie cu marmeladă de caise, se pune o felie de tort, apoi un strat de cremă de nuci, altă felie de tort, care se unge din nou cu marmeladă. 

Deasupra se presară nuci pralinate sau resturi de tort uscat, puţin sfărâmate. 

Mod de pregătire cremă de nuci:

 Se opăresc nucile măcinate cu laptele îndulcit cu zahăr.

 Se freacă bine, adăugând puţin rom, vanilie şi când s-a mai răcorit, un gălbenuş.

 Se freacă bine compoziţia până devine spumoasă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite