Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

Turism pe Transalpina: pârtia de schi închisă de Crăciun, bal pentru localnici organizat de şefii de la primărie

0
26 Dec 2017 17:19:45
Autor: Daciana Mitrache
Prin staţiunea Vidra - Vâlcea, fluieră vântul a pagubă Foto: Facebook - Staţiunea Voineasa
Prin staţiunea Vidra - Vâlcea, fluieră vântul a pagubă Foto: Facebook - Staţiunea Voineasa

În timp ce staţiunile vecine de pe Transalpina (Rânca, Oaşa etc.) s-au bucurat zilele acestea de prezenţa a mii de turişti, edilii Primăriei Voineasa, din judeţul Vâlcea, au preferat să ţină pârtia de schi închisă, implicit staţiunile Obârşia Lotrului şi Vidra.

De Crăciun, deşi judeţul Vâlcea deţine cel mai mare domeniu schiabil din România, pârtia pe pe Transalpina a fost închisă. De asemenea, prin Obârşia Lotrului şi Vidra, între care se află domeniul, a bătut vântul, la propriu şi la figurat. 
 
În loc să găsească soluţii pentru a deschide sezonul de schi şi snowboarding, administraţia din Voineasa – beneficiarul pârtiei Ski Resort Transalpina, a preferat să organizeze un bal în cele două zile de Crăciun. Deschiderea pârtiei ar fi însemnat aducerea unor venituri consistente în visteria comunităţii şi a întregului judeţ.

„Sărbătoresc nedeschiderea domeniului schiabil”, au comentat internauţii. „Mulţumim pentru banii pierduţi, acum mergem la Basno, unde chiar se ştie cum se face turismul”, au sunat alte declaraţii. 


Porţiunea dintre staţiunea gorjeană şi Obârşia Lotrului, până la Şugag (Alba – Iulia), a fost închisă oficial circulaţei,  de la 1 noiembrie până anul viitor la 31 mai. 
 
Azi noapte, drumarii de la Vâlcea (SDN) au acţionat cu un autoutiliaj şi au răspândit 5 tone de antiderapand, potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia Generală de Drumuri şi Poduri Craiova. În acest moment, drumul care duce la Transalpina este parţial acoperit cu zăpadă de 1 cm.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările