Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

VIDEO FOTO Gest emoţionant al unor patrioţi din România şi Moldova: „Am venit să-l onorăm pe veteranul de război umilit de Ziua României“

3
8 Dec 2019 12:36:26
Autor: Daciana Mitrache
Unioniştii îl onorează la Vâlcea pe veteranul de război col r Emil Veţeleanu de 100 de ani, ignorat de autorităţile române Foto FB Honor et Patria
Unioniştii îl onorează la Vâlcea pe veteranul de război col r Emil Veţeleanu de 100 de ani, ignorat de autorităţile române Foto FB Honor et Patria

Un grup de unionişti din România şi Republica Moldova a trecut, sâmbătă, prin Râmnicu Vâlcea pentru a-şi arăta într-un mod inedit respectul faţă de veteranul de război Emil Veţeleanu, ignorat de către autorităţi de Ziua Naţională a României.

GALERIE FOTO

Un grup de activişti civici în frunte cu liderul unionist George Simion, din România şi Republica Moldova, au fost prezenţi sâmbătă, 7 decembrie, la Râmnicu Vâlcea să cinstească un veteran de război şi prin el cu el pe toţi eroii care au luptat pentru ţară, cu daruri (eşarfă, fular tricolor, stema României Mari, tricou etc) şi cântece. Este vorba despre col (r) Emil Veţeleanu, veteranul de 100 de ani ignorat de Ziua Naţională a României de o parte dintre politicienii şi reprezentanţii instituţiilor din Râmnicu Vâlcea.

„Am venit cu mulţi colegi care iubesc tricolorul ca să reparăm această greşeală şi să-i dăm respectul cuvenit acestui om care a luptat pentru ţară”, a spus Simion în filmarea pe care a realizat-o cu această ocazie şi care a devenit rapid virală pe net.

Oaspeţii l-au invitat pe erou la Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea, unde i-au spus, printre altele: „Jertfa celor care au luptat în cele două războaie mondiale şi pentru reîntregirea neamului nostru o să fie mereu vie, întotdeauna o să o păstrăm. Şi am venit să vă aplaudăm cu toţii.”

„M-au sfidat, m-au umilit“

„Am dat mâna, dar mulţi m-au sfidat şi m-au umilit, că nu mi-au dat mâna decât vreo trei. Toţi treceau, că era lângă mine un general (de fapt un locotenent colonel, comandantul şcolii militare de la Râmnicu Vâlcea - n.r.). Mă evitau”, i-a răspuns veteranul liderului mişcării unioniste România - Basarabia când acesta i-a reamintit ce s-a întâmplat pe 1 Decembrie.

Apoi toţi cei prezenţi au trecut să-i strângă mâna în semn de respect: „Noi suntem tineri din noua generaţie şi am trecut să vă strângem mâna”; „O mare onoare! Dumnezeu să aibă grijă de dumneavoastră”, i-au spus cei prezenţi, printre care cel mai tânăr - un copil de gimnaziu - care l-a şi pupat şi i-a spus: „Trăiască România! Şi mulţumim pentru ce aţi făcut”, cuvinte care l-au emoţionat extrem de tare pe veteran. Acesta are patru strănepoţi de vârsta băieţelului care a ţinut să-şi arate în acest fel respectul şi recunoştinţa faţă de veteran. 

Apoi grupul de vizitatori s-a mutat în faţa sediului bibliotecii unde a scandat lozinci patriotice: „Cinste lor, cinste lor eroilor”, „O dorinţă sinceră: România liberă!”, având un banner mare cu aceleaşi cuvinte şi un altul mai mic cu inscripţia: „Uniţi sub tricolor”, apoi a cântat: „Treceţi batalioane române, Carpaţii”.       

Veteranul centenar Emil Veţeleanu, colonel in retragere, a răscolit sufletele a sute de mii de români, după ce o filmare din 1 Decembrie 2019 în care a fost ignorat de cea mai mare parte a aautorităţilor române a devenit virală pe Facebook.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Thot
8.12.2019, 15:04:47

Felicitari voua si dezgust pentru politicieni si lingusitorii lor

+8 (8 voturi)
Adrian Popescu
8.12.2019, 16:54:21

emotionant, felicitari. O raza de speranta ca in Romania mai exusta oameni nu carpe politice

+7 (7 voturi)
Markus Roman
8.12.2019, 18:34:37

Am vazut pe Youtube parada militara de la Moskova de anul acesta. Putin a stat numai intre veterani de razboi, nici picior de politician langa el sau cateva randuri in spatele lui. Numai veterani. Uite ce inseamna un om destept.

Modifică Setările