Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Gestul care l-a costat 1.000 de lei pe un bărbat din Vâlcea: „S-a enervat când a văzut-o pe Viorica Dăncilă“

4
21 Oct 2019 18:26:18
Autor: Daciana Mitrache
Vâlceanul surprins de camerele de luat vederi în timp ce rupe afişul cu Viorica Dăncilă Foto Poliţia locală Rm Vâlcea
Vâlceanul surprins de camerele de luat vederi în timp ce rupe afişul cu Viorica Dăncilă Foto Poliţia locală Rm Vâlcea

Un bărbat din Vlădeşti - Vâlcea s-a enervat când a văzut figura unui candidat la alegerile prezidenţiale pe un panou electoral şi a avut o reacţie care l-a costat scump.

GALERIE FOTO
 

Administraţia publică din Râmnicu Vâlcea a găsit o modalitate simplă, dar eficientă, pentru a nu mai avea probleme în campania prezidenţială cu afişajul electoral. A ales să monteze panourile electorale doar în locurile în care există şi supraveghere video.

Decizia nu pare să o fi cunoscut şi un bărbat dintr-o comună învecinată municipiului. Aflat în oraş, cu diverse treburi, luni dimineaţa, 21 octombrie, acesta a avut o pornire necontrolată surprinsă de camerele de luat vederi ale sistemului de supraveghere video din Râmnicu Vâlcea.
 
Din înregistrare se vede clar că gestul nu a fost premeditat, ci unul spontan. De cum a zărit afişul cu candidata PSD la preşedinţia României, omul nu a avut nici o ezitare şi a rupt afişul. Întreaga ispravă nu a durat mai mult de câteva secunde, după care omul şi-a văzut mai departe de drum. Femeia care-l însoţea, care se afla cu câţiva paşi în faţa lui, nici nu a apucat să vadă isprava bărbatului.
 
 
Cum povestea a fost surprinsă de camerele de supraveghere, în zonă au fost trimişi imediat reprezentanţii Poliţiei Locale Râmnicu Vâlcea. L-au găsit pe făptaşi nu foarte departe de locul incidentului, l-au legitimat şi l-au amendat cu 1.000 de lei, în baza legislaţiei în vigoare.
 
Mai multe amănunte despre acest caz am aflat dintr-un comunicat de presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea: „În dimineaţa zilei de luni, 21 octombrie, la ora 8.39, camera de supraveghere video de pe strada Ştirbei Vodă a surprins un bărbat care a rupt un afiş electoral de pe panoul amplasat în faţa Şcolii gimnaziale ”Spiru Haret”. Imediat, a fost dirijat în zonă un echipaj al Poliţiei Locale, în timp ce persoana respectivă era urmărită prin intermediul celorlalte camere video de pe traseul său. Bărbatul a fost depistat 5 minute mai târziu. S-a constatat că era din satul Priporu – comuna Vlădeşti şi a fost amendat cu suma de 1.000 lei în baza Legii nr.  370/2004”. 

Sursele noastre ne-au mai precizat că atunci când a fost luat la întrebări legat de motivul pentru care a rupt afişul electoral, bărbatul a recunoscut că „s-a enervat când a văzut-o pe Viorica Dăncilă”.
 
Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie se derulează în municipiul Râmnicu Vâlcea prin intermediul a 32 de panouri electorale. „Cele mai multe dintre acestea sunt monitorizate prin intermediul sistemului de supraveghere video gestionat de Direcţia Poliţie Locală din cadrul Primăriei municipiului”, ne-a menţionat purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicu Vâlcea, Daniel Ionescu.
    
La nivelul municipiului există o dispoziţie - 2793 / 2019 - în care se stipulează şi că afişajul în scop electoral în alte locuri decât cele stabilite de Primăria municipală este interzis, iar în anumite locuri fiind permis numai cu acordul scris al proprietarilor sau, după caz, al deţinătorilor şi numai cu luarea măsurilor impuse de legislaţia în vigoare pentru asigurarea siguranţei cetăţenilor.
 
Distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod a afişelor montate pe cele 32 de panouri electorale este considerată contravenţie şi, prin urmare, sancţionată cu amenzi cuprinse între  1.000 şi 2.500 de lei. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Guenther Mann
21.10.2019, 19:11:05

Distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod a afişelor montate pe cele 32 de panouri electorale este considerată contravenţie şi afisarea in public a unei imagini infatisand-o pe Fiorika Dantrschila nu este contraventie? murdarirea panoului electoral cu portert dantschilla nu e contraventie ?

+2 (2 voturi)
Un cititor
21.10.2019, 19:47:14

"în zonă au fost trimişi imediat reprezentanţii Poliţiei Locale Râmnicu Vâlcea. L-au găsit pe făptaşi nu foarte departe de locul incidentului, l-au legitimat şi l-au amendat cu 1.000 de lei, în baza legislaţiei în vigoare." Extraordinar ce important ! Doar e vorba de Tuta ce le da pomene ! Acest caz de incercare de distrugere a hartiei cu poza Tutei "este de o importanta vitala pt tara" ! "Mai important decat cazul de la Caracal" ! Nemernicii care traiesc la mana Tutei ...s-au sesizat imediat ! Lingeti-i mana ! Pupati-i picioarele ! E MAMA puturosilor !

+5 (5 voturi)
Cel Mare Scarambeu
22.10.2019, 09:12:58

L-a costat scump dar a meritat tot efortul.Bravo lui.

+1 (1 vot)
Michiu Stefan
22.10.2019, 09:34:38

iL inteleg si felicit pe cetateanul in cauza!si eu, cand o vad la TV -si apare mai des ca Meteo-imi vine sa arunc cu ceva in ecran.Oricum, 500 lei e mai ieftin decat un aparat TV!

Modifică Setările