Râmnicu Vâlcea

articolul anterior articolul urmator

FOTO VIDEO Imagini spectaculoase de la operaţiunea de scoatere a TIR-ului cu maşini căzut în râul Olt. Trafic blocat timp de două ore pe Valea Oltului

5
31 Jan 2020 11:32:19
Autor: Daciana Mitrache
Imagini de la operaţiunea de scoatere a TIR-ului cu maşini căzut în râul Olt pe DN7 în Vâlcea Foto Adevărul
Imagini de la operaţiunea de scoatere a TIR-ului cu maşini căzut în râul Olt pe DN7 în Vâlcea Foto Adevărul

Vineri dimineaţa, timp de două ore, nu s-a putut circula pe Valea Oltului. Măsura a fost luată pentru scoaterea din râul Olt a platformei autotren care a căzut în râul Olt.

GALERIE FOTO

Update De la ora 14.00 se poate circula pe ambele sensuri de mers pe DN 7 / E 81. Până atunci, trei ore s-a circulat doar pe un sens. Traficul pe Valea Oltului a fost infernal, cozile de maşini fiind întinse pe zeci de kilometri, şi pe un sens şi pe celălalt.

- ŞTIREA INIŢIALĂ -  

Traficul pe DN 7 /  E 81 a fost restricţionat, vineri, 31 ianuarie, între orele 09:00 - 11:00, în localitatea Brezoi, din judeţul Vâlcea. 

Măsura a fost luată pentru reluarea activităţilor privind scoaterea din albia râului Olt a autoutilitarei şi încărcăturii acesteia, implicată în accidentul rutier din noaptea de miercuri spre joi, 29 / 30 ianuarie.

Trei utilaje de mare tonaj au acţionat în zonă în acest sens, misiunea fiind realizată cu sprijinul celor de la Electrica, care au acţionat pentru desfacerea liniilor de energie electrică. Pe parcursul intervenţiei, TIR-urile care veneau dinspre Sibiu au fost oprite în parcarea de la Balta Albă - Câineni, pentru a nu aglomera inutil Valea Oltului. În plus, în acest mod nici nu pierd orele contorizate cu statul în trafic.
 
 
Reamintim faptul că şi joi, 30 ianuarie, traficul pe DN 7 / E 81 pe Valea Oltului a fost blocat total la orele prânzului, după ce, cu mai bine de 12 ore înainte, un TIR încărcat cu maşini a ajuns în râul Olt. Accidentul produs la Gura Lotrului - Brezoi, în judeţul Vâlcea, a avut drept cauză oboseala la volan. 
 
 
De pe platforma răsturnată au căzut în Olt, fiind luate de curenţii repezi, două dintre cele opt maşini de pe platformă. Timp de 12 ore acestea au fost căutate de scafandrii. Iniţial, s-a crezut că o a treia maşină, de această dată din trafic, cu pasageri, implicată în accident, acroşată de TIR, a ajuns în râul Olt. Astfel că ore bune, pompierii au căutat eventualele victime pe fundul râului Olt. În acest sens a fost oprit debitul la barajul din amonte, pentru că pe alocuri apa ajunge şi la şapte metri.
 
 
Ambele maşini căzute de pe platforma autotrenului au fost găsite şi aduse la mal. Într-un final, s-a renunţat la căutarea unor posibile victime, pentru că, în urma cercetărilor s-a ajuns la concluzia că spusele martorilor oculari nu se confirmă. „Nu au fost găsite urme care să ateste existenţa unui alt autoturism”, dar poliţiştii au cercetat toate ipotezele, după cum avea să anunţe purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Cătălin Udrea.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Gicu Gicu
31.01.2020, 12:31:47

dauna totala

un motan intransigent
31.01.2020, 13:16:56

Daciano Mitrache, Bine-ar fi daca atunci cand alegi un titlu pentru vreo relatare, sa alegi cuvintele mai cu grija. A considera un accident ca "spectaculos" si urmarile acestuia asisjderi e usor incalificabil. Cinismul e bun dar nu intotdeauna. Se zice ca in albia Oltului s-ar mai afla un autoturism cu pasagerii inauntru si care n-a fost gasit. Cand si daca va fi gasit, atunci sa vezi "spactacol"! Fii pe faza!

0 (2 voturi)
DG Gabriel
31.01.2020, 14:39:38

Motane, citeste cu atentie titlul. "imagini spectaculoase" se refera la manevrele de scoatere din albie.

-1 (1 vot)
Dream Pervertor
31.01.2020, 14:49:41

- Nissan Qashqai?

+1 (1 vot)
Bibi Loi
31.01.2020, 15:56:48

Foarte spectaculos. Constructorii au parte de "spectacole" din astea aproape zilnic, dar ei n-au fost la Spiru Haret...

+1 (1 vot)
Modifică Setările